uitpunt

Aandacht voor taal en digitale vaardigheden tijdens de maand van de basisvaardigheden


In de gemeente Oisterwijk wonen zo’n 1260 mensen die moeite hebben met taal, rekenen, werken met de computer of omgaan met de smartphone.

Ze hebben daar meestal last van. Dagelijkse taken kunnen moeilijk zijn, zoals internetbankieren, brieven of e-mails schrijven, kinderen voorlezen en de bijsluiter van medicijnen lezen. Veel mensen schamen zich ervoor en proberen het te verbergen. In september besteedt het Taalhuis in Oisterwijk extra aandacht aan basisvaardigheden, tijdens de maand van de basisvaardigheden.

Landelijke Week van Lezen en Schrijven
Om lezen en schrijven meer onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Lezen en Schrijven van 5 tot en met 11 september de landelijke Week van Lezen en Schrijven. De bibliotheek en het Taalhuis in Oisterwijk besteden in deze week extra aandacht aan basisvaardigheden. Zo gaan zij van 8 t/m 14 september boekenleggers verstoppen in biebboeken, is er op 9 september een filmavond in Tiliander en vind je Taalhuis op 29 september op de markt in Oisterwijk. Op de Facebookpagina Taalhuis Midden-Brabant en de website www.taalhuismb.nl staat een overzicht van alle activiteiten, inclusief tijdstippen en locaties.

Vaardig met de PC.

Rekenen en PC
Het Taalhuis is er niet alleen voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, maar ook voor mensen die rekenen lastig vinden of beter willen leren omgaan met de smartphone of computer. Daarom staat bij het Taalhuis de gehele maand september in het teken van de Maand van de Basisvaardigheden, waarbij we ook aandacht besteden aan twee extra basisvaardigheden: rekenen en digitale vaardigheden.

Taalhuis inloopspreekuur
Het Taalhuis in Oisterwijk zit in De Tiliander. Kom langs bij het inloopspreekuur, op dinsdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Of neem contact op met Taalhuiscoördinator Rosa Eversteijn, via oisterwijk@taalhuismb.nl of 088 605 06 04. Ken jij iemand die moeite heeft met lezen, schrijven en rekenen? Of die beter wil leren omgaan met een smartphone? Verwijs diegene gerust door naar het Taalhuis in Oisterwijk. Laaggeletterdheid is niets om je voor te schamen!