carnaval 2023

Wat is het effect van stikstof op de Oisterwijkse Kampina?


Zaterdag 9 juli 2022 wandelt partij PRO vanaf 13.30 uur met boswachter Frans Kapteijns op de Kampina.

Vrijwillig boswachter Frans Kapteijns neemt u mee op pad.

‘Nu de discussie in heel Nederland rond stikstof en de gevolgen daarvan in alle hevigheid aan de gang is zal Frans ons laten zien wat stikstof op de Kampina doet. In een ongeveer twee uur durende wandeling zien we wat versnippering, verdroging , verstedelijking en verzuring ( de 4 V’s van Jan Baan, oud directeur van Brabants Landschap) allemaal teweeg brengen,’ zo laat de partij weten.

PRO nodigt naast haar leden alle inwoners, die hier belangstelling voor hebben, van harte uit mee te wandelen. ‘We verzamelen bij de Posthoorn waar na afloop ook gelegenheid is onder het genot van een aangeboden drankje na te praten. Vriendelijk verzoek om met de fiets te komen. Alle beetjes helpen namelijk om de CO2 uitstoot te verminderen.’