The Make

OMO-prijsuitreiking op 2 College Durendael in Oisterwijk


Voor alle afdelingen binnen de OMO-scholen (Ons Middelbaar Onderwijs) wordt jaarlijks een OMO-prijs uitgereikt. Voor het eerst dit jaar krijgen ook de leerlingen van de afdelingen ISK/EOA (AZC school) de kans om mee te dingen naar een OMO-prijs.

Het idee is ontstaan op aangeven van een docent op een van de scholen. Hierna is vanuit de vereniging de OMO-trots op prijs geïntroduceerd. Dit geeft leerlingen de kans om in de vorm van een project, eigen verhaal of anders te laten zien waarop zij trots op zijn. Voor dit schooljaar is gekozen om door middel van een schoolfilm de kick-off te geven voor deze prijs. Zo wordt de bijzondere dynamiek van de ISK/EOA scholen zichtbaar gemaakt. De voorzitter van de Raad van Bestuur, Jos Kusters bezocht de scholen om samen met de leerlingen de films te bekijken. Hij werd warm onthaald en omschreef de films en verhalen als “hartverwarmend en hartverscheurend”.

Het totaalbedrag van de prijs werd dit eerste jaar verdeeld onder de vier deelnemende scholen, het 2College ISK Oisterwijk, de Bossche Vakschool in Den Bosch, het Merletcollege EOA Velp en Metameer Stevensbeek. Zij gaan met dit bedrag naar eigen wens samen met de leerlingen iets leuks doen.

Een impressie van de prijsuitreiking