carnaval 2023

Mooi weer concert op Lindeplein in Oisterwijk


Seniorenorkest De Meierij musiceert alleen bij mooi weer op het bordes van Tiliander, aan het Lindeplein in Oisterwijk.

Op zondagmiddag 10 juli geeft Regionaal Seniorenorkest De Meierij een gratis toegankelijk zomerconcert op een bijzondere locatie. Het bordes van Oisterwijks theater Tiliander, gelegen aan het Lindeplein, is namelijk het podium waar wordt opgetreden. Vanaf daar zullen de orkestleden hun aansprekende muziek van 14:30 tot 16:30 uur over het plein laten schallen.

Eerder speelde het orkest binnen; deze keer is het buiten te doen (Foto: Carien van de Pas).

De bezoekers van de horecaterrassen aldaar kunnen dan met volle teugen genieten van een repertoire dat speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Door de muziekcommissie, waarvan ook de dirigent deel uitmaakt, is bewust gekozen voor een programma die een zomer- en vakantiegevoel zullen opwekken bij de toehoorders van het plein dat deze middag als het ware een openlucht concertzaal is. Zondagmiddag 10 juli is het Lindeplein dus “the place to be” voor liefhebbers van harmonische tonen die het gemoed vrolijk kunnen stemmen.

Het muziekgezelschap bestaat uit een kleine 60 muzikanten die elke dinsdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur repeteren onder leiding van Jan Hermans in Den Domp in Haaren. Nieuwe ervaren enthousiaste muzikanten mogen zich altijd melden, maar vooral voor mensen die klarinet, hobo, fagot, basklarinet, hoorn of trompet spelen is ruimte. Andere instrumenten in overleg. Heb je interesse, laat het dan de secretaris [de drummer van het orkest] weten. De contactgegevens zijn ook te vinden op de website van het orkest www.seniorenorkestdemeierij.nl

Bij slecht weer [regen], gaat het concert niet door!