bosch car service

Inwoners starten petitie tegen aanmaakblokjesfabriek in Oisterwijk


De opslag mag dan na de herhaalde brand verhuist zijn; de productiehal is nog actief op de locatie in Oisterwijk. Daar zijn een aantal omwonenden alles behalve blij mee.

 

In juni ging de – beoogd brandveilige – opslaghal van de aanmaakblokjesfabriek opnieuw in vlammen op (Foto: Toby de Kort).

Recent is opnieuw brand ontstaan in de opslaghal van de aanmaakblokjesfabriek. Na drie kleinere en drie grote branden was en is de maat vol bij omwonenden.  Volgens de gemeente voldoet de fabrikant aan alle voorwaarden; ondanks dat is er opnieuw brand ontstaan en kon de aanwezige blusinstallatie uitbraak daarvan niet tegen houden. Burgemeester Hans Janssen heeft een onderzoek toegezegd. In afwachting van dat onderzoek, is de vergunning niet ingetrokken, en blijft het bedrijf op de huidige locatie aanmaakblokjes produceren en voorlopig elders opslaan (waar is niet bekend gemaakt). Omwonenden maken zich zorgen over het mogelijk kunnen ontstaan van branden bij de productie (de eigenaar heeft daar eerder desgevraagd geen uitleg over gegeven). Daarnaast geven zij aan dat ze last hebben van geuroverlast en fijnstof. Volgens bericht van het Brabants Dagblad, zou dat probleem binnenkort verholpen worden.

Lees hier meer berichten over de aanmaakblokjesfabriek.

Klik hier voor de petitie, met de motivatie van omwonenden.