lezing goed oud worden

Delta Fiber Netwerk legt in Oisterwijk glasvezel aan zonder toestemming


In Oisterwijk is Delta Fiber Netwerk (DFN) bezig met de aanleg van glasvezel kabels. Op een aantal plekken zonder medeweten van de bewoners.

Zomaar zonder bericht een gat in de tuin.

Gemeente Oisterwijk heeft toestemming gegeven voor de aanleg van glasvezelkabels onder de openbare stoepen en straten, maar die toestemming beperkt zich tot aan de rond van de tuin van de bewoners. Die bewoners worden individueel benaderd en kunnen al of niet instemmen met de aanleg. Ook is met de gemeente overeengekomen dat er vooraf goede informatie komt over de aard en aanvang van de werkzaamheden. Volgens onderstaande bericht was dat niet het geval, maar zijn er wel werkzaamheden verricht:

‘Tot grote verbazing werd vandaag in de Burgemeester Vogelslaan glasvezel aangelegd zonder dat dat vooraf aangekondigd was. Er werden grote gaten gegraven in de tuinen van mensen waarbij planten uit de tuin gegraven werden. Ook bij mensen die geen aanleg van glasvezel aangevraagd hadden. Er was grote consternatie bij mensen die thuis kwamen en een ravage in hun tuin aantroffen. Ook zijn er nu nog tuinen waar nog een gat is dat niet dicht gemaakt is. De werklui zijn vertrokken. Geen idee of ze nog terug komen,’ aldus Gineke Demeijer.

Voor eventuele vragen of klachten over de aanleg kunnen inwoners terecht bij Delta Fiber Netwerk (klik) of bel 088 – 7585800. Indien nodig kunt u de gemeente bellen via 013-529131.