Krekul

Blijf in Balans Zomertips van ZLIM Oisterwijk *


Voor velen is de vakantieperiode al aangebroken of in zicht. Zeker na de coronaperiode waarin veel niet kon en mocht, zijn we nu weer helemaal klaar om van de zomerse temperatuur te genieten. Daar komen ook de nodige verleidingen bij kijken…

 

Hoe blijft jouw gewicht in balans? 3 tips voor de vakantie:

Seizoensgroenten, da’s ZLIM!

  1. Blijf zoveel mogelijk vasthouden aan je regelmaat van 3 hoofdmaaltijden per dag, hiermee voorkom je snack en snaaigedrag en zul je minder snel in verleiding komen tot ongezondere keuzes. Dat de tijden iets verschuiven is niet erg.
  2. Ga je met de auto op vakantie? Een koeltasje met belegde volkorenbroodjes kan ongezonde verleidingen bij tankstations voorkomen, even de beentjes strekken en samen buiten genieten van een picknick. Zorg voor gezonde snacks voor tussendoor zoals rauwe worteltjes, snoepkomkommer of kleine snacktomaatjes, fruit en ongezouten.
  3. Kies waar je van wilt genieten; Je kunt bijvoorbeeld de ene dag van een ijsje genieten terwijl je een andere dag van een croissantje geniet. Of misschien kies je ervoor om een avondje te genieten van een borrel op het terras, dan smul je van de chipjes op een andere dag. Spreid je extra’s uit over jouw vakantieperiode.

3 tips voor bij de barbecue:

  1. Wat we vaak horen is dat er overdag maaltijden worden overgeslagen om zo extra bij de barbecue te kunnen eten. De kans is groter dat je door teveel honger dan ook teveel gaat eten.  Je kunt eens proberen om later in de middag juist een beker zuivel, fruit of groentesoep te eten.
  2. Vervang een stuk vlees door gegrilde groenten zoals courgette, mais of paprika of maak een groentepakketje of groenten spiesen, gebruik mediterrane smaakmakers zoals rozemarijn.
  3. Hou je van aardappelsalade en stokbrood, kies dan één van de twee. Kies voor of aardappelsalade of 5 a 6 sneetjes

3 tips voor als je uit eten gaat:

  1. Kies voor 1 koolhydraatbron. Thuis eet je doorgaans ook geen aardappelen in combinatie met 2 sneetjes brood. Maak een keuze tussen stokbrood of
  2. Graag een toetje? Kies voor 2 voorgerechten, bijvoorbeeld een soep vooraf en een frisse maaltijdsalade als hoofdgerecht.
  3. Wees zuinig met alcohol, vraag altijd een fles (bruis)water voor erbij.

Extra tip om kilo’s te voorkomen: Blijf in beweging! Blijf je sportritme zoveel mogelijk vasthouden, ga je normaal gesproken 2 x per week sporten? Doe dit dan ook op vakantie. Ga te voet naar de bakker in het dorp of ga in de ochtenden een paar baantjes zwemmen als het nog lekker rustig is in het zwembad of doe juist mee aan de yoga of aquagym! Fiets naar jouw vrienden die een barbecue geven, skeeler naar familie op een zomerse dag.

Op deze manier kun je volop bewust genieten van de zomer!

Meer weten? Kijk op ZLIM.nl

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer