lezing goed oud worden

Beeldbank Oisterwijk: Harrie van der Kruijs


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de Beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Motorraces op De Logt, 1971

Huldiging op het ereschavot (Archief van Harrie van der Kruijs)

Harrie van der Kruijs was in de jaren ’60 en ’70 een bekend Nederlands motorcoureur uit Oisterwijk. Harrie overleed afgelopen vrijdag, 1 juli op 77-jarige leeftijd. Hij doneerde in de afgelopen jaren enkele malen mooi Oisterwijks filmmateriaal ten behoeve van BeeldbankOisterwijk.

De film ‘Motorraces op De Logt, 1971′ is al meer dan een halve eeuw oud en komt uit Harrie’s archief. Harrie was in de periode 1967–1980 een gedreven motorsporter en nam deel aan vele races. Hij was actief binnen de Nederlandse Motorsport Bond, altijd een lans brekend voor de veiligheid van de sport!

Onder andere de 24-uursrace in Oss mocht hij in 1972 -samen met duorijder Tonnie van Schijndel- op zijn naam schrijven. Ook Kees van der Kruijs – Harrie’s broer- was ’n fervent wedstrijdrijder.

De film toont beelden van ’n race uit 1971 georganiseerd door de Nederlandse Motorsport Bond op De Logt in Oisterwijk. Door velen zeer gewaardeerd Burgemeester Bart Funk was van de partij om de deelnemers een hart onder de riem te steken en de winnaars op het ereschavot te huldigen.

Op www.harrievanderkruijs.nl vindt u ’n keur aan foto’s en info over de motorsport in het algemeen en coureur Harrie van der Kruijs in het bijzonder.

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk