uitpunt

Alsnog inzameling Taxussnoeisel in gemeente Oisterwijk


In tegenstelling tot eerdere berichten gaat Stichting Taxus Taxi onvermoeibaar door in de strijd tegen kanker. Inmiddels is de taxusinzameling van 2022 alweer een aantal weken in volle gang. Ook in Oisterwijk weer opgepakt!

Volle bergen taxus blaadjes…

Normaal gesproken zamelt Stichting Taxus Taxi met haar team vrijwilligers in enkele maanden circa 500.000 kilo vers taxus groen in. Dit jaar is alles anders en hebben zij een doelstelling van 125.000 kilo gesteld. Mede omwille van de kosten heeft de stichting voor 2022 een beperkter werkgebied. Ondanks dat 125.000 kilo slechts een kwart is van wat Taxus Taxi normaal gezien inzamelt, blijkt het lastiger dan gedacht deze doelstelling te behalen. Op het moment van schrijven is er een hoeveelheid van circa 55.000 kilo gedoneerd. Dit wil zeggen dat de stichting in ongeveer een maand tijd nog 70.000 kilo snoeisel moet inzamelen. Dit lijkt makkelijk haalbaar, maar dat zal in het huidige tempo toch nog een uitdaging worden.

Wie woonachtig is in de gemeente Oisterwijk kan gedurende het inzamelseizoen, nog een maand, nog taxus aanleveren. Het aanmelden van taxussnoeisel kan via: www.taxustaxi.nl, info@taxustaxi.nl of via 085- 489 6350.