themake

Selectie Willem II traint in Oisterwijk *


De selectie van het onlangs gedegradeerde Willem II belegt van 19 tot en met 23 juli haar trainingskamp in Oisterwijk. Net als voorgaande jaren traint de spelersgroep, die ook volgend seizoen onder leiding staat van Kevin Hofland, op het terrein van Taxandria. Onderdeel van het trainingskamp is een oefenwedstrijd tegen het Belgische Lierse SK.

Helaas voor de fans van de club uit Tilburg: de wedstrijd tegen de Belgische tegenstander is niet te bezoeken. Zowel het trainingskamp als de vriendschappelijke wedstrijd tegen Lierse SK zijn besloten. Gelukkig speelt Willem II tijdens de voorbereiding nog wel enkele andere oefenwedstrijden die toegankelijk zijn voor toeschouwers.

Maak wedstrijden Willem II nog spannender

Wie het volgen van de oefenwedstrijden of de verrichtingen van de Tilburgers in de Keuken Kampioen Divisie (KKD) na de zomer wat spannender wil maken, kan tegenwoordig online wedden op de wedstrijden. Voetbalweddenschappen zijn sinds vorig seizoen namelijk toegestaan in Nederland. Wie wil wedden op voetbal kan terecht bij verschillende online bookmakers. Mensen kunnen live wedden op de wedstrijden en bijvoorbeeld het aantal doelpunten voorspellen. De wedstrijden zijn vaak te volgen via livestreams.

Volgend seizoen divisie lager

Willem II degradeerde vorige maand op de laatste speeldag uit de eredivisie. De degradatie was extra zuur voor de tricolores omdat het de laatste speelronde wel wist te winnen (met maar liefst 3-0) van FC Utrecht. Omdat directe concurrenten Fortuna Sittard en Sparta ook wonnen, deed die overwinning er niet meer toe. Toch leeft onder supporters het gevoel dat Willem II na een moeizaam seizoen met opgeheven hoofd een stapje terug doet.

Mede daardoor staat trainer Kevin Hofland ook volgend seizoen aan het roer van de spelersgroep. Hofland nam in maart het stokje over van de vlak daarvoor ontslagen Fred Grim. Onder leiding van Hofland ging Willem II beter spelen, maar dat was helaas niet genoeg voor handhaving. Door de opleving heeft de clubleiding er wel vertrouwen in dat Hofland de aangewezen persoon is om Willem II volgend jaar terug te leiden naar de eredivisie.

Sterke tegenstanders

Promoveren is overigens geen eenvoudige klus. Mede door de degradatie van twee andere eredivisieclubs (Heracles Almelo en PEC Zwolle) treft Willem II volgend jaar een aantal sterke tegenstanders. In totaal spelen er in 2022/2023 zeven clubs in de Keuken Kampioen Divisie die drie jaar geleden nog actief waren op het hoogste niveau.

Alleen de kampioen en nummer twee van de KKD promoveren rechtstreeks naar de eredivisie. Verder spelen de vier periodekampioenen en de twee hoogst geëindigde teams die geen periodetitel hebben gepakt tegen elkaar in een reeks play-offs. De winnaar van deze play-offs speelt om promotie/degradatie tegen de nummer 16 van de eredivisie. In totaal kunnen er dus maar drie teams promoveren.

Oefenwedstrijden

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt Willem II een aantal oefenwedstrijden. Na de eerste training (op 20 juni) volgt er een reeks uitwedstrijden tegen amateurclubs RKDSV (25 juni), RKSV Sarto (29 juni), Udi ’19 (2 juli) en het Belgische Patro Eisden Maasmechelen (6 juli). Vervolgens staat er op 9 juli een thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma. Een klein weekje later (op 15 juli) komt De Graafschap op bezoek in het Koning Willem II-stadion. De oefencampagne wordt op 30 juli afgesloten met een uitwedstrijd tegen Lommel SK.

In het weekend van 5 tot en met 7 augustus staat de eerste competitiewedstrijd op het programma.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer