ondernemers

Ophef over vier pistolen in centrum Oisterwijk


Inwoners van Oisterwijk storen zich enorm aan vier pistolen die boven de weg hangen in Oisterwijk.

De enorme pistolen die boven de weg hangen maken onderdeel uit van de kunstexpositie Art in Oisterwijk en zijn gemaakt door kunstenaar Cerny. Iets wat een vriendelijk ontspannen openluchttentoonstelling moet worden in het hart van Oisterwijk, omgeven door groen en gezellige terrasjes. Vrijdag is officieel de opening; afgelopen dagen werden de kunstwerken geplaatst.

Na het publiceren van een fotoserie met eerste indruk, kwamen er op onze social media veel reacties van inwoners die de uitbeelding van deze pistolen ongepast en storend vinden. Dit met name in tijden van oorlog en dodelijk geweld tegen kinderen: ‘Zeer ongepast’, ‘Zeker in deze tijd van Oorlog’, ‘Wanneer er kinderen doodgeschoten zijn in Amerika’, ‘In deze roerige tijden’…

Behalve dat mensen kunst mooi kunnen vinden of er verbeeldingen worden getoond die ons mensen een goed gevoel geven, zijn er ook kunstenaars die een actueel onderwerp onder de aandacht willen brengen – soms shockerend – zodat er over gesproken wordt en met een bepaalde boodschap. Duidelijk is dat dit kunstwerk de nodige discussie oproept, en door de lokale bevolking in ieder geval niet onder de eerste categorie wordt geschaard.

Update

Er zijn ook inwoners die het storend vinden dat de gemeente hieraan meewerkt. Donderdagmiddag werd bekend dat het college afgelopen dinsdag besloten heeft subsidie beschikbaar te stellen voor dit project. Hoeveel en met welke argumenten is nog niet bekend.

Klik en lees hier meer over Art in Oisterwijk.