ondernemers

Nemelaer Haaren kijkt terug op historisch seizoen

Je moet er bij zijn geweest op het veld van Alverna in Wijchen om het te geloven. Deze wedstrijd is niet in woorden te vatten.

En zo is het!!

Wat Nemelaer en hoofdklasser Longa’30 uit Lichtenvoorde de naar schatting 1750 toeschouwers voorschotelden, grensde aan het onvoorstelbare. Dertien doelpunten, een ongelooflijke sfeer, een krankzinnig scoreverloop en een zelden vertoonde veerkracht die beide teams demonstreerden. Tot twee keer toe leek promotie voor Nemelaer in de tas, maar uiteindelijk trok de groen-gele Albert Heijn brigade aan het kortste eind. De zure smaak van de grote teleurstelling in de bizarre finale werd verzacht door de geweldige ondersteuning van de gigantische supporters schare.

De start van de wedstrijd was voor Nemelaer alhoewel de tegenstander ook een paar kansen wisten te creëren. Ruben Buvens geeft met veel gevoel een afgeslagen bal over de volle breedte op Joeri Vugts. Joeri dolt twee keer zijn tegenstander en schiet schitterend binnen. 1-0(13). Niet lang na de openingstreffer een mooie aanval over een aantal schijven. Uiteindelijk kopt Luuk Vermeer op Jasper van Venrooij. Jasper houdt overzicht en laat Luuk de bal in het doel schuiven.0-2(21). Het collectief drukt door. Jasper kan net niet afronden maar na druk uit te blijven oefenen legt hij af op Joeri die beheerst binnen schuift. 0-3(31). Nemelaer lijkt op rozen te zitten. Even leek de wedstrijd al gespeeld, maar de Achterhoekers deden nog voor rust iets terug (1-3; 33, via verdediger van Nemelaer) en zorgden daarmee voor de voorbode van spektakel in de tweede helft. Na de aansluitingstreffer werd het 2-3(54) en zelfs 3-3(67, buitenspel situatie). Nemelaer recht de rug. Pieter Vugts zet een minuut na de gelijkmaker Nemelaer weer op voorsprong door een voorzet op maat van Jasper binnen te tikken. 3-4(68). Luuk leek de hoofdklasse voor Nemelaer veilig te stellen. Zoals altijd voorop in de strijd wint hij bij het druk zetten zijn duel en scoort subliem. 3-5(78). Een penaltymoment in de zestien werd niet bestraft, Pieter werd door twee handen in zijn rug overduidelijk naar het gras gewerkt. In de slotfase belandt een voorzet ongelukkig via Wesley Diepens achter de eigen doelman. 4-5(82). Iets later wordt een vrije trap door vriend en vijand gemist en valt bij de tweede paal pardoes binnen. 5-5 (84).

In de verlenging was de tank van Nemelaer vrijwel leeg en krijgt Nemelaer het moeilijker. Het geeft de moed niet op en probeert te aanvallen waar mogelijk. Het is echter Longa’30 waar uit een lange bal Siep Rompelaar zorgt voor de 6-5.(94). Het laatste Haarens offensief bleef uit. Het werd op het einde zelfs 7-5(115) en 8-5(120). Complimenten aan de veerkracht van Longa’30, de beste tegenstander die Nemelaer dit seizoen heeft gehad.

De teleurstelling overheerste bij de fanatiek meelevende Nemelaer-supporters, maar die maakte al snel plaats voor trots. Na de laatste tegentreffers klonk direct het Nemelaer-clublied en spelers en staf kregen na afloop minuten lang een prachtig eerbetoon met een staande ovatie, wat voor de nodige emotie zorgde bij spelers en supporters. Een terechte trots op de prestaties met een ongelooflijke reeks sinds carnaval. Tevens een meer dan terechte trots en compliment voor eenieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit ongekende en bizarre voetbalfeest! Nemelaer kan terugkijken op een historisch seizoen.