The Make

Nemelaer blijft winnen met promotie naar hoofdklasse in het vizier


In een geweldige eerste helft wist Nemelaer de mogelijkheden onvoldoende om te zetten in doelpunten waardoor het in de tweede helft vooral heel spannend werd. Uiteindelijk trekt Nemelaer de overwinning over de streep en kan het zich opmaken voor de volgende ronde thuis tegen TAC’90 uit Den Haag. Omdat Nemelaer 2 de 1e confrontatie om het landskampioenschap voor reserve teams wist te winnen speelt het de finale bij Ajax 2 (waarschijnlijk in de Arena) dus ook zij smullen van het toetje in de afsluiting van een machtig mooi seizoen.

Groen-geel is blij!

Al in het begin van de wedstrijd toont Nemelaer zich van zijn beste kant en weet het de sterke fase ook te bekronen. Na een gewonnen duel op het middenveld is het Luuk Vermeer die Quinten van Abeelen weg steekt. Quinten knalt op de vuisten van de doelman en Luuk is er al de kippen bij om de rebound binnen te schieten. 1-0(15). Het lukt de gasten uit Wormerveer niet om gevaar te stichten in het strafschopgebied van Nemelaer. Een vrije trap van Joeri Vugts wordt door de goede doelman Justin Jager ternauwernood uit de kruising getikt. Regelmatig creëert Nemelaer mogelijkheden om de score verder uit te breiden.

Het eerste wapenfeit na de pauze is voor Nemelaer als een inzet van Joeri gepareerd wordt door doelman Jager. Enigszins onverwacht komen de gasten op gelijke hoogte. Emre Bilgin knalt de bal van 35 meter richting het doel van Nemelaer en via de rug van een verdediger krijgt de bal een dusdanige curve dat deze onhoudbaar in de kruising verdwijnt. 1-1 (50). Deze meevaller maakte de gasten sterker. Uit een spaarzaam foutje achterin komt spits Ivan Temme alleen voor doelman Luuk Teurlinx. Met een knappe reflex weet Luuk een doelpunt te voorkomen. Gelukkig maakte Temme geen gebruik van de volledig vrijstaande medespeler. Op een prettig moment in de wedstrijd wordt Joeri strak ingespeeld door Roel Boogaers. Joeri speelt zich vrij en knalt vanaf 20 mtr via de vingertoppen van de doelman binnen. 2-1(68). Iets later de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Joeri breekt door en geeft strak voor op de vrijstaande Jasper van Venrooij. Met een knappe redding voorkomt doelman Jager dat Jasper binnen kan tikken. Richting het einde van de wedstrijd ontstaan nog een aantal dreigende situaties voor het doel van Nemelaer. Met het nodige kunst en vliegwerk wordt een doelpunt voorkomen. In de extra tijd wordt Jasper de diepte in gestuurd. Hij perst er een geweldige laatste sprint uit en oog-in-oog met de doelman knalt hij knap binnen. 3-1(91). Er wordt niet meer afgetrapt en Nemelaer viert massaal de knappe overwinning op een sterke tegenstander onder leiding van zeer goed leidend trio olv scheidsrechter Marco Oosting uit Niekerk (Groningen).

Zondag komt TAC’90 als herkanser uit de hoofdklasse op bezoek bij Nemelaer wat in Den Haag met 2-1 wist te winnen van Heeze.