lezing goed oud worden

Marthe is Oisterwijks Fietsambassadeur


Marthe van Melle (40) is een van de Fietsambassadeurs uit Oisterwijk; zij vertelt over haar ‘fietsmoment’.

Marthe en haar zoontje stappen vaak op de fiets.

Wanneer fiets jij?
“Ik fiets dagelijks met mijn jongste zoontje Ids naar school. Het is voor mij vanzelfsprekend om met de fiets te gaan. Samen even door het park, lekker in de natuur. We vinden het allebei een fijn moment om de dag mee te beginnen.”

Waarom fiets jij graag?
“Ik ben altijd al een enthousiaste fietser geweest. Ik heb heel bewust geen rijbewijs. Ik gebruik de fiets voor mijn woon-werkverkeer naar Tilburg en voor de boodschappen. Ik breng de kinderen op de fiets naar school en in de vakantie gaat de fiets ook mee. Eigenlijk brengt de fiets me overal, en houdt me nog fit ook!”

Dus je pakt nooit de auto?
“Jawel, we hebben een gezinsauto die we gebruiken voor familiebezoek, een ritje naar de bouwmarkt of voor vakantie. En als we een keer naar een dagje naar Eindhoven of Breda willen, dan pakken we de trein.”

Wat zou jij andere inwoners mee willen geven?
“Ik heb niet de keuze om met de auto naar school te gaan. Ik moet altijd op de fiets, ook als het regent of sneeuwt. Ik snap best de verleiding als je wel een auto hebt. Maar met een paar minuten extra biedt het fietsen naar school zoveel voordelen. Je geeft je kinderen wat extra beweging en een goede oefening in het verkeer. Dat wil toch iedereen?”

In onderstaande filmpje zie je nog meer Fietsambassadeurs:

DTZ logo low