uitgelicht

Kunst aan de rand van De Kampina


Op 25 en 26 juni van 10.30 tot 17.00 uur exposeren elf kunstenaars hun werken aan de rand van natuurgebied De Kampina, op het adres Bosrand 1 in Boxtel.

Een werk van Dorothée van Dijk

Aan de rand van natuurgebied De Kampina in Boxtel komen iedere week twee groepen bijeen die werken aan creaties van speksteen, albast, opaal en andere steensoorten. De kennis en techniek die ze eerder opdeden in lesverband krijgen hier op geheel vrije wijze een vervolg.

Door enthousiasme, grote creativiteit en een luisterend oor voor goede adviezen, veranderingen een aangepaste technieken, ontstaan er prachtige beelden. Ook de ruimte in de vrije natuur geeft alle mogelijkheid om heerlijk ongestoord te kunnen vijlen, hakken, schuren, zagen en polijsten. De ruwe steen, al een uitdaging op zich door zijn gevarieerdheid in kleur en eventuele zwakke plekken en barsten, verandert vaak in een verrassend mooi beeld. De 11 kunstenaars zullen een groot aantal beelden tentoonstellen en je kunt van veel kunstenaars rechtstreeks werk aankopen.