bosch car service

In Moergestel komt een Anjerperkje voor veteranen


Namens de Stichting Herdenking Oorlog en Bevrijding Moergestel en het gemeentebestuur is ieder die dat wil welkom bij de opening van het Anjerperkje op woensdag 22 juni om 19.00 uur bij het monument Generaal sir Colin Muir Barber aan de Oirschotseweg 1 in Moergestel.

Door het Anjerperkje neer te zetten wil de gemeente in het bijzonder al onze veteranen laten zien dat wij ze waarderen. Het Anjerperkje komt in het grasveld achter het monument van Generaal sir Colin Muir Barber in Moergestel.

De Witte Anjer

Kranslegging bij de herdenking in Moergestel (Foto: Gemeente Oisterwijk).

De Witte Anjer is in 2005 in Nederland geïntroduceerd. Prins Bernhard had de gewoonte om een witte anjer te dragen, waardoor deze witte anjer bij vooral de oudere generatie bekend is. De Witte Anjer is in de Tweede Wereldoorlog op de verjaardag van Prins Bernhard gebruikt als protestmiddel tegen de Duitse bezetting. Vandaag de dag gebruiken we de Witte Anjer om te laten zien dat wij onze Nederlandse veteranen waarderen voor hetgeen dat zij voor ons hebben gedaan.

Programma 22 juni
19.00 uur: Verzamelen bij het monument van Generaal sir Colin Muir Barber, Oirschotseweg 1, Moergestel
19.15 uur: Opening door voorzitter Gert van Elderen van de Stichting Oorlog en Bevrijding Moergestel
19.20 uur: Toespraak door burgemeester Hans Janssen met aansluitend opening van het Anjerperkje
19.30 uur: Ontvangst in Sociaal Cultureel Centrum Den Boogaard, St. Jansplein 5 Moergestel voor een kopje koffie
20.30 uur: Afsluiting