ondernemers

In memoriam: Jan van den Anker


Afgelopen maandagmiddag 24 mei ontving voetbalclub Nemelaer het vreselijke bericht dat Jan van den Anker na een dappere strijd op 68-jarige leeftijd is overleden. namens de voetballers onderstaande In Memoriam:

In Memoriam: Jan van den Anker.

Jan was naast echtgenoot, vader en opa een echte Nemelaer man. Hoeveel uren hij wel niet heeft doorgebracht op ons sportpark, ze zijn ontelbaar. Voor Jan was niets te veel, of het nu ging om een kous, het gras maaien of wat dan ook, alles pakte hij aan!

Na zijn huwelijk met Marjolein is in 1981 zijn Nemelaer verhaal begonnen, zijn groen gele hart begon te kloppen. Begonnen als actief voetballer en vrijwel direct als jeugdleider. Zeker was hij trotste jeugdleider voor zijn drie kinderen, Sander, Bart en Marieke, maar daarna ook nog voor andere jeugdteams. Ook was Jan lid van de activiteitencommissie (vanaf 1987 tot 1994).  Vanaf 2004 is Jan lid van de jeugdcommissie, hij is o.a. verantwoordelijk voor de uitgifte van de kleding bij de junioren en pupillen. Wie heeft er van Jan geen kous, broekje, waterzak of iets anders gehad? Sinds 2010 tot nu is hij de consul van het gemeentelijk sportpark van Haaren, wanneer de weersgesteldheid het niet toelaat om velden te bespelen is hij de man die de diverse leiders en trainers van elftallen op de hoogte stelt van een afgelasting. Samen met zijn maatje Frans zorgen zij er al zeven jaar voor dat de velden bij Nemelaer goed gemaaid worden. Op of rond het sportpark ontgaat hem niets, hij zorgt dat  alle afvalbakken tijdig geledigd worden en er spik en span bij staan.

Op de zaterdag staat hij veelal als voetbalsupporter van zijn kleinzonen Lars en Bob langs de lijn en op zondag is hij vaste supporter van Nemelaer 1.

Jan wilde het graag goed doen voor een ander en nam hier alle tijd voor. Hij vroeg weinig terug en gaf veel. Als hij al iets vroeg begon hij altijd de zin met twee woorden “Luister is”. Hij vroeg dan om iets, niet voor zichzelf maar ter verbetering van Nemelaer.