Krekul

Heukeloms mèukelwerk tijdens het befaamde Hèùkel Gemèukel


Op zondag 28 augustus vindt het grootste festival van Heukelom weer plaats. Dan barst het op de wei aan de Heukelomseweg van de gezelligheid én activiteiten tijdens Hèùkel Gemèùkel. Het is tijd om te mèukelen en dat betekent vertier voor piepjong tot stokoud inclusief de befaamde loterij met prijzen uit de Heukelomse gemeenschap.

Diverse spel en vermaak …

Eens in de drie jaar kan iedereen ongegeneerd komen mèukelen in Heukelom. Dat betekent niks meer en minder dan lekker bezig zijn, plezier hebben met elkaar, beetje buurten, rondkijken, spelletje doen en gewoon heerlijk de tijd doorkomen. De Heukelommers nodigen iedereen uit om dat op 28 augustus te komen doen tijdens Hèùkel Gemèùkel.

Op de wei aan de Heukelomseweg hoeft niemand zich te vervelen. Er is een stormbaan, springkussen, mini dierentuin, schminken, schatgraaf zandbak en een ballonnenclown. Je kunt er snelheidschieten, maar ook mooie lokale prijzen winnen met het Rad van Fortuin. Wie gaat er naar huis met bijvoorbeeld zelfgemaakte jam, een pak hooi, doosje eieren, verse groenten van Heukelomse bodem of een prachtige boeket wilde bloemen?

Natuurlijk kun je een heerlijk dansje (of hupje) doen op de klanken van verschillende dweilorkesten en wordt je verrast door melig straattoneel. Of klets heerlijk bij met oude en nieuwe bekenden onder het genot van een drankje op een bankje, in het gras, in de feesttent of aan de bar. Kortom, het is op 28 augustus weer heerlijk mèukelen op het allerleukste evenement van Heukelom.

De toegang is (mede dankzij vele sponsoren) gratis en iedereen is vanaf 13.15 uur van harte welkom aan de Heukelomseweg. Volg de borden en de geur van gezelligheid en dan kom je er vanzelf!