The Make

Haarense fietsambassadeurs John en Tiny fietsen heel wat af


In samenwerking met een aantal fietsambassadeurs wil de gemeente het fietsgebruik onder inwoners stimuleren. Inwoners vertellen over hun fietsmoment. Vandaag zijn dat John en Tiny uit Haaren.

Tiny en John pakken vaak de fiets.

Wanneer fietsen jullie?

“Bijna altijd! Zo doen we bijvoorbeeld boodschappen op de fiets. Het meeste past in de fietstassen en anders nemen we de fietskar mee, daarin past (bijna) alles! Vroeger gingen de kinderen erin, maar na 25 jaar was de fietskar aan vervanging toe. Nu hebben we een ‘nieuwe’ via marktplaats. Werkt prima. Ons werk is in de buurt, dus daar gaan we ook op de fiets naar toe. Voor afstanden verder dan 12 kilometer nemen we het openbaar vervoer of een deelauto.”

Dus jullie hebben zelf geen auto?

“Vorig jaar november hebben wij onze auto weg gedaan. We reden heel weinig. Nu hebben we een huurabonnement bij een autodeelconcept waar we een elektrische auto kunnen pakken als we het nodig hebben. Ideaal, want hier zit alles bij zoals verzekering en onderhoud. Voor ons werkt het prima zo!”

Waarom fietsen jullie graag?

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema, daar hebben we zelfs ons werk van gemaakt. Maar het is ook gewoon fijn om lekker buiten te zijn en goed voor je lijf. Bovendien bespaar je er een hoop geld mee. We gaan ook op vakantie met de fiets. Vroeger gingen we met de auto en namen we de racefiets mee, maar nu vertrekken we vanuit huis. Soms een stukje met de trein. Ontzettend leuk om samen trektochten te maken.

Wat zou je andere inwoners mee willen geven?

Pak gewoon wat vaker de fiets. Je geeft jezelf een pleziertje in de natuur én je dagelijkse half uurtje beweging!

Klik en lees nog meer verhalen!

In onderstaande filmpje zie je nog meer Fietsambassadeurs:

DTZ logo low