The Make

Frank de Werdt houdt van klein lokale Haarense onderwerpen


Hondenpoepafvalbakken (mooi scrabblewoord) en parkeren in Haaren. Het scrabblewoord werd door het college even van een glimlach voorzien. ‘Ik hou van klein lokale onderwerpen,’ reageerde Frank de Werdt (CDA) dan ook. Hij bracht de onderwerpen donderdagavond mee naar de raad.

De Werdt vroeg onder andere aandacht voor parkeerproblemen in het centrum van Haaren. Sinds daar het plein niet meer gebruikt mag worden, en binnenkort het terrein van de voormalige sporthal op de schop gaat, blijft er weinig over. Wat maar weinig mensen weten, is dat er tussen het kerkhof en de chinees een parkeerterrein ligt, dat bijna niet gebruikt wordt. ‘Ze staan altijd leeg.’ Hoewel gemeente geen eigenaar is, denkt De Werdt dat in overleg daar wel gebruik van kan worden gemaakt. Verantwoordelijk wethouder Anne Cristien Spekle liet donderdagavond weten te willen kijken of parkeerruimte in de buurt tijdelijk beschikbaar kan worden gesteld als er bijvoorbeeld grotere activiteiten zijn in Den Domp.

Hondenpoepafvalbakken

Straks kan alles in dezelfde bak…

Verder viel het De Werdt op dat er in Oisterwijk wel, en in Haaren geen gemeentelijke hondenlosloopveldjes en hondenpoepafvalbakken zijn. Wethouder Spekle erkende die behoefte, maar gaf aan dat ook gekeken moet worden of de buurt daar ook aan mee wil werken. Als inwoners in hun buurt verwachten daar samen een gelegenheid voor te zien, zo roept de wethouder inwoners op, kunnen ze zich melden bij de gemeente.

In Haaren komen geen specifieke afvalbakken voor hondenpoep, omdat de gemeente alle hondenpoepafvalbakken wil ombouwen voor algemeen afval en mensen hun hondenpoep in de gewone afvalbak mogen werpen. Er wordt dan geen onderscheid meer gemaakt tussen afval, en hondenpoep.