bosch car service

Buurtpreventie bekijkt wegwerk fietspad Moergestel en geniet


‘Wat maken jullie nou eigenlijk allemaal mee als je zo gaat fietsen of lopen  bij het Buurt Preventie Team?’

Die vraag kreeg Peter van de Wouw afgelopen week van iemand uit Moergestel. Omdat dit niet in een paar woorden te zeggen viel, nodigde hij haar uit voor een fietstocht op een mooie route. ‘Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want afgelopen zaterdagmiddag, toen het zo heet was, stond diegene bij mij aan de deur. Ze kreeg van mij een vestje van ons team en we gingen op pad.’

Een stukje geschiedenis onder het asfalt (Foto: Peter van de Wouw).

De route begon bij Den Donk, het verenigings- en scoutinggebouw. ‘Daar heb ik gisterenavond een verzoek van gekregen of we daar wat meer langs kunnen gaan want er waren weer veel hangjongeren aanwezig en er lag ook heel veel glas op de parkeerplaats. Dit is door de scoutingleiding zaterdagochtend opgeruimd en ik heb een Fixi melding gedaan.’ ‘Ok! Dus je was hier vanmorgen ook mee bezig?’ ‘Ja, want buurtpreventie is niet aan plaats en tijd gebonden en er moet iets gebeuren als je meldingen krijgt, want dan heeft dit het meeste effect.’ Alles was nu rustig dus werd het verzoek doorgestuurd naar het team om volgende week vrijdagavond nog eens te gaan kijken.

Via industrieterrein De Sonman, waar alles pais en vree was, het buitengebied in om eens te kijken bij de aanleg van het fietspad op de Broekzijde. ‘Het project vordert gestaag en dat werd ook tijd na 10 jaar voorbereiding. De weg is voor autoverkeer niet meer begaanbaar en we zagen dat er onder de oude asfaltweg een kinderkopjes verharding ligt die daar vroeger altijd ook al gelegen heeft. Apart om te zien dat onder zo’n stukje asfalt ook geschiedenis ligt van Moergestel.’ Vanwege hun opvallende kleding werd het stel door een aantal mensen aangesproken en kon uitgelegd worden  wat Buurtpreventie zoal doet.

Met tussendoor ook tijd om te genieten, van het grasland dat je kon voelen, want op vele plaatsen staan het gras en de veldbloemen een meter of hoger. ‘Prachtig om hier te mogen fietsen en nog iets nuttigs te doen. Verder op de route nog door de Zandstraat gereden en de nieuwe brug bekeken. Alles is daar mooi veranderd en bestand voor de komende 20 jaar of meer…’

Wil je ook een keer mee op pad? Kijk dan op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl