Krekul

Bart Merkelbach haalt 16.300 euro op tegen kanker


Bart Merkelbach, met zijn actie Barttegenkanker.nl, geeft een kort verslag van weer een race tegen kanker:

Bart zet door, met alles wat hij heeft…

Raceday… waar moet ik beginnen?!

06.00 uur ontbijten en dan een uurtje in de jeep naar het startgebied. We rijden een deel van de marathon route en duidelijk is dat het wederom een zware gaat worden vandaag. Aangekomen in het startgebied nog wat laatste voorbereidingen en om 09.00 uur de start. Wederom kippenvel want rennen in een omgeving als deze is niet normaal!

De eerst km’s gaan super! Na 4 verstijf ik bijna als er een kudde gnoes vlak voor me door stormt, wederom kippenvel! Na 15 km de afdaling, klappen op rug en benen zijn nooit relaxt, zeker niet als je 20/25 procent heling hebt. De terugweg blijkt een mokerslag. Kapot gaan voor gevorderden, ook al waren het maar 2 km. Daarna de grote lus achterin over rotsen en keien en daarna op naar de finish!

Wat een geweldige dag en beleving!

Tijdens een marathon ren ik alleen. Niet perse bewust maar het gebeurt wel. Ik zet m’n gedachten op een rij en denk terug waarom ik hier ooit aan begonnen ben. Iedere run gebeurt dat weer. Raar eigenlijk dat ik hier waarschijnlijk nooit was geweest en de mensen hier om me heen nooit had leren kennen als m’n pa er nog was geweest. Het heeft me destijds veel ellende gebracht maar ik heb er ook veel positiviteit uit kunnen halen. Ik heb het er over met een gast uit Schotland terwijl we op de 35 km rennen. Hij vertelt me dat hij zich in zijn land ook in zet voor hetzelfde doel…alles komt bij elkaar tijden de run!

De cijfers:

– 42195 meter
– 1000 hoogtemeters
– 20e overal gefinisht
– Als eerste Kika loper gefinisht in 5.02 uur

 

16.300 euro tegen kanker bij kinderen

Zonder donateurs en sponsoren zou Bart nooit deze super mooie hoge bijdrage kunnen leveren aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). ‘Ik ben er nog niet klaar mee, zolang ik het kan, tot volgend jaar!’

 

DTZ logo low