Krekul

Anjerveld voor veteranen in Moergestel officieel geopend


Woensdag 22 juni werd bij het monument Generaal sir Colin Muir Barber aan de Oirschotseweg 1 in Moergestel een Anjerveld geopend.

Bezoekers bij het Anjerveld achter het monument (Foto: Leny van Schijndel).

Met dit Anjerperkje wil de gemeente in het bijzonder al onze veteranen laten zien dat wij ze waarderen. De Witte Anjer is in 2005 in Nederland geïntroduceerd. Prins Bernhard had de gewoonte om een witte anjer te dragen, waardoor deze witte anjer bij vooral de oudere generatie bekend is. De Witte Anjer is in de Tweede Wereldoorlog op de verjaardag van Prins Bernhard gebruikt als protestmiddel tegen de Duitse bezetting. Vandaag de dag gebruiken we de Witte Anjer om te laten zien dat wij onze Nederlandse veteranen waarderen voor hetgeen dat zij voor ons hebben gedaan.

Leny van Schijndel was bij de opening aanwezig, heeft er een mooie fotoserie van gemaakt, en noemde de bijeenkomst ‘heel indrukwekkend’.

Fotoserie opening Anjerperkje Moergestel