uitpunt

Aanmaakblokjesfabriek Oisterwijk onder toezicht brandweer leeggehaald


De afgelopen maandag uitgebrande aanmaakblokjesfabriek is na een nacht nablussen dinsdag leeggehaald.

De opslaghal is geheel uitgebrand; resten worden gecontroleerd afgevoerd (Foto: Joris van der Pijll).

Maandag ontstond er brand in de opslaghal van de aanmaakblokjesfabriek; daarin pallets vol met aanmaakblokjes. De schuimblusinstallatie was maandagochtend vroeg afgegaan, en bij het controleren en opruimen maandagochtend wakkerde het blijkbaar nog aanwezige vuur opnieuw aan. De brand was daarna voor de brandweer onhoudbaar. Bij eerdere branden was destijds ook duidelijk dat het blussen van de opgestapelde pakjes haast ondoenlijk is.

Brandweer blijft aanwezig en zorgt zo nodig voor afblussen. (Foto: Joris van der Pijll).

Smeulende resten

De gehele opslaghal ging verloren. Dinsdag zijn twee kranen bezig geweest de resten uit elkaar te halen, en waar nodig met nablussen af te voeren in containers. Het was een af- en aanrijden van vrachtwagens. Brandweerlieden hielden het werk van de graafmachinisten goed in de gaten, en assisteerden hier en daar met een spuit water, om nog smeulende resten te blussen.

Geduld is op

Burgemeester Hans Janssen heeft toegezegd onderzoek te laten doen, en de vergunning nader te bestuderen of deze vorm van productie al of niet doorgang kan vinden.  ‘Is het geduld niet op,’ vroeg een verslaggever van LOVO aan de burgemeester (zie onder). Die laatste toonde begrip voor de betrokkenen en omgeving, maar trekt conclusies graag aan de hand van feiten en nog uit te voeren onderzoek. Of onderzoek nog mogelijk is na het afbranden is de vraag. De mening van omwonenden en naastgelegen bedrijven is overduidelijk dat deze vorm van productie niet meer welkom is.

Klik en lees hier meer berichten over de aanmaakblokjesfabriek