bosch car service

12-jarige jongen uit Moergestel na ongeval overleden


Op de Oirschotseweg tussen Moergestel en Oirschot heeft dinsdagmorgen 14 juni rond 8.30 uur een ongeval plaats gevonden. Dit gebeurde  tussen Heiligenboom en de Onze Lieve Vrouw in het Veld kapel.

Stille getuigen van een ernstig ongeval (Foto: Toby de Kort).

Op de doorgaande weg is een 12-jarige jongen bij het oversteken aangereden door een  busje en ernstig verwond naar het ziekenhuis overgebracht. Twee ambulances, een traumahelikopter en de politie kwamen ter plaatse en hebben alle hulp geboden die ze konden. De jongen is later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Sportclub ROEF heeft een Memoriam geschreven:

‘Vandaag is er figuurlijk geslagen…. Een enorm en pijnlijk gat binnen de ‘Roef! Familie’. Jeugdlid Tom Stuart is, aan de gevolgen van een ernstig ongeval vorige week dinsdag, vanmiddag overleden. Tom, 12 jaar. Een enthousiaste, fanatieke honkballer die zich vol ambitie steeds meer ontplooide als catcher. Een gedreven catcher met natuurlijk inzicht voor het spel, die zijn passie voor de sport met plezier binnen onze club deelde en beleefde met zijn broer Luca en vader Martijn.

Tom was lid van ROEF! (Bron: Facebook Honk- en Softbal Roef Moergestel)

Enthousiast als hij was nam Tom ook deel aan regionale catchertrainingen en speelde hij begin van deze maand nog in het Brabantse Team op het NK Little League. Tom hoort op de velden van Roef!, maar het mag niet meer zo zijn. Zijn honk blijft leeg. Wij zijn sprakeloos. Zo oneerlijk dat hij op zo’n jonge leeftijd al gemist moet worden. We wensen Luca, Eva, Martijn, familie, zijn teamgenoten en alle overige betrokkenen heel veel sterkte en kracht in deze hele moeilijke tijd.’