bosch car service

Spinnen en slangen bij vakantieschool Oisterwijk


Basisschoolkinderen uit Oisterwijk en omgeving hebben weer veel pret gehad op 3 en 4 mei bij de vakantieschool.

En best wel grote spin (Foto: Lilian Biervliet).

Op 3 mei werd er druk met verf-gieten geëxperimenteerd. De mooiste schilderijen kwamen er tevoorschijn. De volgende dag werd er een uitstapje georganiseerd naar de Oliemeulen. De kinderen mochten onder andere slangen voeren en even een slang om hun hals dragen. De slang voelde warm en glibberig aan. Meteen daarna waren de spinnen aan de beurt. Een grote zwarte harige tarantula kwam er tevoorschijn. Kriebeltje mocht over de handen van de kinderen lopen. Sommige kinderen vonden dit eng maar lieten dit toch toe.

Om 12.15 uur was er een roofvogeldemonstratie. Deze vogels werden gevoed. De kinderen kregen een dikke handschoen aan en mochten een stukje vers vlees vasthouden. De valk vloog richting het stukje vlees en streek neer op de handschoen. Hij had binnen een halve minuut zijn voedsel verorberd. Hierna mochten de kinderen nog even in de speeltuin spelen en daarna nog even wat drinken. Met alle dieren die de meeste kinderen nooit eerder gezien hadden en het mooie weer dat erbij kwam, was het voor hun een fantastische en onvergetelijke dag.

Met een slang om de nek, goed stilzitten! (Foto: Lilian Biervliet).