vacature

Presentatie nieuwe Canon van Oisterwijk


De Stichting Canon Oisterwijk presenteert op 25 mei om 19.30 uur de nieuwe Canon van Oisterwijk in Cultureel Centrum Tiliander.

De huidige Canon van Oisterwijk.

Na tien jaar is de Canon van Oisterwijk toe aan een update. Er zijn veertig onderwerpen uit de periode 2011-2021 voorgelegd aan het publiek via Oisterwijknieuws.nl. Op basis van de vele reacties is een selectie gemaakt van achtentwintig vensters. De introductie van deze avond wordt verzorgd door Ellen Brouwers, beeldend kunstenaar en coördinator van de werkgroep. Vervolgens zijn er interviews met Marjan de Groot-Reuvenkamp (destijds lid van de commissie Herijking Canon van Nederland, ontwikkelaar van de landelijke nascholingsmodules over de Canon van Nederland en nauw betrokken bij de opzet van de Bossche Canon),  Anton van Dorp (vicevoorzitter Heemkundekring De Kleine Meijerij) en Hans Janssen (burgemeester van Oisterwijk).

Daarna volgt een korte film van Els Oomis over een wandeling langs de Voorste Stroom met stadsgids Karin van den Heuvel en tot slot een ludieke ‘toets’ voor de aanwezigen om hun kennis van de heemkundige geschiedenis van Oisterwijk te testen. Als afsluiting van de avond is er een drankje.

Na deze presentatie gaat de stichting werken aan een nieuw informatiebord en een boek met aanvullende informatie over de op de Canon van Oisterwijk vermelde gebeurtenissen. Welke gebeurtenissen dat zijn, blijft nog even een verrassing.

Vanwege de organisatie is het verzoek uw komst te melden via canonoisterwijk@gmail.com.