Care Inn

Oisterwijkse kunstenares schrijft boek over Kunst en Keuken


Ruim een jaar geleden is beeldend kunstenaar Ellen Geerts begonnen met de voorbereidingen voor een nieuw boek: Tussen Kunst en Keuken in Oisterwijk!

Het nieuwe boek van Ellen Geerts.

Het boek is een soort routekaart geworden en laat zien welke route is afgelegd, waar ze nu staat en welke richting het op gaat. In het boek een overzicht van haar schilderijen in olieverf en haar werk op handgeschept papier en daarin is duidelijk een ontwikkeling te zien naar een andere benadering van de natuur. Die natuur is de leidraad voor haar beeldend werk, maar ook voor haar activiteiten in de keuken. Ze houdt van koken en bakken en het fruit en kruiden uit eigen tuin of de natuur zijn inspiratiebron voor allerlei gerechten of baksels. In “Tussen Kunst en Keuken” zijn er daarom ook veel recepten te vinden. Persoonlijke teksten van collegae, galeriehouders en kunstliefhebbers geven een beeld van hoe Ellen bezig is met “maken”, want dat is de rode draad in haar leven.

Tussen Kunst en Keuken is 2 april voor het eerst gepresenteerd bij Galerie Persoon, Domein Oogenlust in Eersel. Dit ging gepaard met de start van een grote expositie van recent werk welke op 7 mei werd afgesloten met een feestelijke finissage met taartenproeverij.

In Oisterwijk vindt binnenkort ook een feestelijke presentatie met expositie plaats! Op 11 en 12 juni is Ellens werk te zien in het Lodewijkskerkje. Hier zal de nadruk liggen op haar kleurrijke landschappen in olieverf. Op zaterdag kan iedereen vrij binnenlopen van 13.30 tot 17.00 uur; Ellen vertelt graag meer over haar werk. Zondagmiddag 12 juni worden meerdere zintuigen aangesproken want dan gaat de presentatie van het boek vergezeld van een concert door het Oisterwijks Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts (lees hier meer). Na het concert (entree 12,50) is er vanaf 15.30 uur weer vrije inloop.