uitgelicht

Oisterwijkse is Zonnetje voor de Zorg in Brabant


Helmy uit Oisterwijk wint de eretitel ‘Zonnetje voor de Zorg’ in de provincie Brabant voor haar bijzondere werk.

Helmy is het Zonnetje voor de Zorg in Brabant.

De winnaars van de landelijke waarderingsactie voor zorg- en welzijnsmedewerkers ‘Zonnetje voor de Zorg’ van PGGM&CO zijn bekend. Uit maar liefst 4200 nominaties voor Zonnetjes voor de Zorg, heeft een onafhankelijke jury op de Dag van de Zorg dé 12 Zonnetjes voor de Zorg van Nederland gekozen. Daarmee is iedere provincie een Zonnetje voor de Zorg rijker. Zij ontvangen, naast deze bijzondere eretitel, een wellnessbon voor twee voor de welverdiende én nodige ontspanning. Voor provincie Noord-Brabant is Helmy van den Nouweland verkozen tot het Zonnetje voor de zorg. Zij werkt als locatiemanager in Berkel Enschot en werd genomineerd als Zonnetje voor de Zorg vanwege haar bijzondere en veel gewaardeerde werk.

Noord-Brabant
Uit het enorme aantal nominaties voor Zonnetje voor de Zorg, koos een onafhankelijke jury na zorgvuldige afweging 12 winnaars. Zij vielen extra op vanwege hun bijzondere bijdrage binnen zorg- en welzijn. Zoals Helmy van den Nouweland uit Oisterwijk. ‘Het is pittig om in een coronaperiode manager te zijn in de kinderopvang. Daarnaast werd de organisatie overgenomen en zaten we in een transitiejaar. Er is veel gebeurd en we maken veel mee, mede dankzij Helmy staan we nog en dat verdient deze eretitel’, aldus een collega.

Helmy van den Nouweland: ‘Ik ben blij verrast met deze nominatie en eretitel. De organisatie en het team waar ik manager van ben hebben alle zeilen bijgezet. Zij kwamen extra werken om kinderen liefdevol op te vangen, zodat ouders konden werken. Dus eigenlijk hebben we dit samen gedaan. Ongelofelijk trots ben ik op de kanjers van mijn collega’s. Ik ben hen heel dankbaar!’

Wethouder Dion Dankers feliciteerde Helmy met deze prachtige eretitel: ‘De gedrevenheid van Helmy spat er vanaf. Ze is een echt en terecht zonnetje!’ (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Bewonderenswaardig
Merlijn Lammersen, manager bij PGGM&CO: ‘Het is fantastisch om te zien dat er zoveel zorg- en welzijnsmedewerkers zijn voorgedragen als ‘Zonnetje voor de Zorg’. Hun verhalen en bijdrage aan de sector met hun waardevolle werk zijn bewonderenswaardig en inspirerend. Het is mooi dat we hiervoor met onze actie een podium kunnen bieden, werkgevers onze actie ook omarmen en we de winnaars, zoals Helmy van den Nouweland voor provincie Noord-Brabant -op deze Dag van de Zorg- extra in het zonnetje kunnen zetten met de eretitel, een podium voor haar verhaal en een welverdiende wellnessbon voor twee. En natuurlijk dat we vandaag het team met de meeste genomineerde Zonnetjes voor de Zorg mogen verrassen met een teamuitje.’

12 mei is het de Dag van de Zorg. PGGM&CO organiseerde de waarderingsactie ‘Zonnetje voor de Zorg’ dan ook voor alle medewerkers in zorg en welzijn, in aanloop naar deze dag. Want zij ‘shinen’ iedere dag én nacht voor hun patiënten en cliënten.