carnaval 2023

Oisterwijker Roland Smulders noemt zichzelf de nar en schuift graag aan bij talkshows


‘Ik ben slechts de nar’ is de titel van weer een nieuw boek vol columns van Oisterwijker Roland Smulders.

De nieuwe bundel van Roland Smulders.

Eerder hebben wij hem ‘boekenpoeper’ genoemd; het is dan ook al de vijftiende bundel met nog niet eerder in boekvorm verschenen columns. Met dagelijks een werelds onderwerp, en iedere week eentje over een opvallende situatie in Oisterwijk, heeft Roland meer dan genoeg te vertellen. Van het vluchtige internet, worden zijn columns in de boekenreeks vastgelegd voor het nageslacht.

Deze vijftiende is een bijzondere bundel, want niet eerder klopte de waanzin van compleet ontspoorde ambitie zo dreigend op de poort. Van het voornemen van Roland Smulders de losse eindjes van de coronacrisis bij elkaar te rapen komt weinig terecht. Het virus lijkt dan wel wat manieren te hebben geleerd, maar die winst wordt meer dan tenietgedaan door een Russische leider bij wie alle stoppen op hetzelfde moment zijn doorgeslagen. Na de gloriedagen van de virologen, is het aan afgezwaaide militairen en andere strategen om de stoelen aan de tafels van de diverse talkshows te vullen. En alsof een dreigende wereldoorlog nog niet genoeg is, verdwijnt de ene na de andere bekende Nederlander in de afvalbak van de geschiedenis en lukt het ook het nieuwe kabinet niet de problemen op een fatsoenlijke manier aan te pakken. Meer dan ooit is er behoefte aan iemand die schertsend de spiegel omhoog houdt.

De ‘spiegel’ van Roland is te koop via Bol.com. U mag hier klikken!