carnaval 2023

Nemelaer Haaren wint van FC Eindhoven


Na de overwinning op koploper HVCH wint Nemelaer ook bij de nr 3 in Eindhoven. Na de mooie 0-1 voor de pauze komt de thuisploeg richting einde wedstrijd toch op voorsprong. In de slotfase weet Nemelaer alsnog de overwinning naar zich toe te trekken in de zeer vermakelijke wedstrijd.

Nemelaer bij FC Eindhoven.

Al vroeg in de wedstrijd onderschept Pieter Vugts een uittrap van doelman Cenik en brengt neef Joeri in stelling. Met een schitterend schot plaatst hij de bal in de verre hoek. 0-1(7). De gastheer gaat op zoek naar de gelijkmaker. Ze kunnen echter maar sporadisch voor gevaar zorgen. De gevaarlijke Juul Leenhouwers kreeg een grote kans maar alleen voor doelman Kamile de Jong schiet hij over het doel. Richting het einde van de eerste helft krijgt Nemelaer nog een paar goede mogelijkheden om de score verder uit te breiden via o.a. Joeri en Giel vd Ven.

In de helft golft het spel op en neer, de ruimtes worden groter en beide teams creëren mogelijkheden om te scoren. Uiteindelijk weet spits Azmani het net te vinden. Een harde voorzet kan niet goed worden verwerkt en na 2 keer aanleggen schiet hij van dichtbij binnen. 1-1(68). Niet alles wat Joeri raakt is prijs. Uit een goede voorzet zet hij zichzelf vrij voor de doelman maar knalt hard op de paal vanaf 10 mtr. FC Eindhoven lijkt de gelukkige te worden als Wael Nasser vanaf 17 mtr in de korte hoek binnen schiet. 2-1(85). Nemelaer recht de rug. Een gelijkspel was gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd een reële weergave echter dan moet er in de slotfase nog een schepje bij. En dat gebeurde ook. Na een fikse overtreding op Pieter mag Joeri aanleggen. Schitterend knalt hij de bal vanaf 25 mtr binnen. 2-2 (88). Beide teams gaan voor de overwinning. Geert vd Ven dolt een paar tegenstanders en levert in bij Pieter. Pieter lepelt der bal achter de defensie richting 2e paal. Doelman Cenik wordt ogenschijnlijk verrast en kan de bal niet verwerken waardoor deze in het netje belandt. 2-3(90+3). Een euforisch Nemelaer beloond zichzelf voor de noeste arbeid, bij vlagen goed voetbal (voor zover dat op de slechte grasmat mogelijk was) en de kansen die gecreëerd werden. Met de complimenten van beide teams aan de goed leidende scheidsrechter JP Loontjes.

Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij naaste concurrent EFC in Eersel.