uitgelicht

Nemelaer Haaren wint gedecideerd van Alverna


Door het goede begin, bekroont met de vroege openingstreffer, was de toon gezet. De echte wil om te winnen was bij Nemelaer groter dan bij de tegenstander. Met regelmatige tempowisselingen in het goede spel werd de partij gedecideerd gewonnen door de geel-groene Albert Heijn brigade.

Nemelaer – Alverna


Nemelaer start sterk aan de wedstrijd en creëert ook direct een paar kansen om de score te openen. Uiteindelijk wordt deze fase ook beloond met een mooi uitgespeeld doelpunt. Obv inzet speelt Wesley Diepens zich vrij en zet Giel vd Ven aan het werk in het strafschop gebied. Giel passeert zijn tegenstander en geeft strak voor vanaf de achterlijn. Joeri Vugts is er als de kippen bij om de bal van dichtbij achter doelman Zaalman te tikken. 1-0(5). Na een sterke fase van Nemelaer komt de gastheer beter in de wedstrijd echter Alverna wordt maar sporadisch echt dreigend. De laatste fase voor de pauze is weer voor Nemelaer waarin wederom een mooi doelpunt tot stand komt. Geert vd Ven levert een voorzet op maat af. Pieter Vugts toornt boven de kopsterke verdedigers uit en legt de bal panklaar voor Joeri die de bal knap controleert en vanaf 10 meter beheerst binnen schiet. 2-0(43).

Kort na de pauze voorkomt doelman Kamile de Jong de aansluitingstreffer uit een van de spaarzame kansen van Alverna. Na een uur spelen gooit Nemelaer de wedstrijd op slot. Vanuit de achterste linie zet Gijs van Baast een aanval op. Pieter combineert met Geert en knalt vanaf 15 mtr hard binnen. 3-0(60). Alverna is niet meer bij machte om het Nemelaer moeilijk te maken. Door de overwinning komt de 4e plaats die zeer waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie daadwerkelijk binnen bereik. De confrontatie met naaste concurrent SV TOP uit Oss, a.s. zondag in Haaren, beloofd dan ook en ware kraker te worden.