vacature

Nemelaer Haaren op weg naar promotie na winst op svTOP


In de aangekondigde kraker was Nemelaer zeer effectief en werd het vertoonde spel ook beloond met doelpunten. Door wederom al snel het net te vinden kon de voorsprong knap uitgebouwd worden. TOP was wel af en toe dreigend maar kon niet doorbijten.

Nemelaer – sv TOP

Daar waar het donderdag na 4 minuten al raak was had Nemelaer nu maar 2 minuten nodig om de score te openen. Geert vd Ven lanceert Joeri Vugts. Joeri speelt zich vrij en knalt hard binnen. 1-0(2). TOP probeerde voetballend een gaatje te vinden in de sterke defensie maar dat lukt maar sporadisch. Nemelaer blijft gedreven. Pieter Vugts zet Joeri weer aan het werk. Zijn harde inzet kan met moeite worden gestopt door doelman vd Vondervoort. Geert is er als de kippen bij om de rebound strak binnen te schuiven. 2-0(24). Kort voor de pauze zet Pieter aanvoerder Luuk Vermeer vrij voor de doelman maar helaas ziet hij zijn inzet naast het doel verdwijnen.

Na de pauze komt Nemelaer wederom sterk uit de startblokken. Nu is het Jasper van Venrooij die op basis van inzet vrij kan oprukken. Hij behoudt het overzicht en levert een perfecte assist af op de inkomende Gijs van Baast. Gijs knalt vanaf 10 mtr hard binnen. 3-0(49). TOP lijkt enigszins aangeslagen maar weet toch af en toe een speldenprik uit te delen. Geholpen door de lat en door sterk optreden van Kamile de Jong weet hij zijn doel nog leeg te houden. Na dik een uur spelen zet Quinten van Abeelen de doelman onder druk die daardoor de bal niet goed kan wegwerken. Geert weet de bal, nu vanaf 25 mtr, in het lege doel te schuiven. 4-0(64). De gasten krijgen hulp van Nemelaer om de eer te redden. Een voorzet van v Erp wordt door de verdediging onhoudbaar boven in het dak van het eigen doel geschoten. 4-1(75). Een minuut later nog een ongelukkig moment in de defensie. Een ogenschijnlijk makkelijk balletje kan niet goed worden verwerkt waarna Boons van dichtbij kan intikken. 4-2(76). Dit zou TOP energie moeten geven om wellicht toch nog een resultaat te kunnen halen echter dat bleek niet echt het geval. Uiteindelijk is het weer Nemelaer wat orde op zaken stelt. Joeri begint aan een lange rush, ontwijkt een aantal aanslagen en laat de sterk mee opgekomen Quinten de bal binnen tikken. 5-2(80).

Een bij vlagen voortreffelijk spelend en ook effectief Nemelaer sluipt op de ranglijst naar boven en staat nu op een plek die recht geeft op het spelen van nacompetitie voor promotie. Daarvoor is dan nog wel een goed resultaat nodig a.s. zondag om 14:00 in Erp.