Care Inn

Lezing bij Cultuur en Beleef over de geschiedenis van Oisterwijk


Maandagmiddag 30 mei om 14.30 uur is er een lezing over de geschiedenis van Oisterwijk, bij Cultuur en Beleef in het Inlooppunt in de Kerkstraat in Oisterwijk.

Cultuur en Beleef is een activiteit speciaal voor mensen, die geïnteresseerd zijn in thema’s als geschiedenis, kunst, reizen, natuur, religie etc. Het kan gaan over lokale onderwerpen maar ook bredere maatschappelijke thema’s. Ook de gastsprekers komen uit Oisterwijk maar soms ook van verder weg. Kortom voor ieder wat wils. Cultuur en Beleef is een activiteit die erg populair is en vindt iedere laatste maandag van de maand plaats.

Een oud zegel met het wapenschild van Oisterwijk.

De vorige lezing ging over ‘struikelstenen’. Er hing een prettige sfeer. De gasten waren erg geïnteresseerd in het onderwerp en stelden diverse vragen. Peter Slingeland gaf aan zelf ook genoten te hebben en komt zeker terug om een ander onderwerp van ‘Stichting Joodse begraafplaatsen’ toe te lichten.

De aankomende middag staat in het teken van de geschiedenis van Oisterwijk. Eindelijk is het zover, na vele verzoeken van gasten werd Wim de Bakker, dé historicus van Oisterwijk gevraagd en bereid gevonden. Hij is mede-auteur van het Boek ‘Anderhalf eeuw Oisterwijk’ en ‘Oisterwijk een geschiedenis van meer dan achthonderd jaar’. Eerder heeft hij lezingen gegeven over de Canon van Oisterwijk deel 1 + 2. Nu is hij bereid even terug te blikken op de geschiedenis van Oisterwijk middels het thema ‘zegel en wapenschild’. Daarna wil hij met plezier al uw vragen beantwoorden. Reden genoeg om een leerzame en prettige middag te hebben in het Inlooppunt.

De entree is vanaf 14.00 uur, start van de lezing is om 14.30 uur. Inclusief koffie-pauze duurt de activiteit tot ca. 16.00 uur. Locatie is het Inlooppunt, Kerkstraat 48 te Oisterwijk. De kosten bedragen 2 euro inclusief koffie/thee.

DTZ logo low