bosch car service

Kunst in Kasteel Nemerlaer Haaren


Kasteel Nemerlaer doet weer mee!

Het kasteel van Haaren.

Nieuwe expositie: de schilderijen van Maarten Willekens stralen beweging en vuur uit. Ze leven optimaal, net als hun schepper. Die is ook één brok enthousiasme. Vanaf zondag 29 mei, elf uur ‘s morgens is de tentoonstelling in het kasteel iedere dag toegankelijk voor publiek. In de witte kamer, de bovenhal en de gouden kamer is zijn werk te bewonderen. Uiteraard zijn ook de overige vertrekken in het kasteel, na een lange corona-sluiting weer toegankelijk, zolang corona verder ook maar afwezig blijft. De witte kamer heeft enkele dagen vooraf een goede opknapbeurt genoten van een vakman uit Haaren. De kunstenaar, een vrolijke man, is 29 mei zelf aanwezig en hem is alles te vragen over zijn leven met kunst.

Maarten Willekens leefde jarenlang tussen toneelschrijvers en andere scheppende mensen, maar tenslotte werd het bij hem toch schilderen en tekenen. Aan het einde van zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht kreeg hij de titel Bachelor of fine Art mee. Een uitspraak van hem: “In mijn werk blijft moedertje natuur toch de grote inspiratiebron.”

De expositie is na zondag iedere dag te bezichtigen tussen 11.00 en 17.00 uur en de bezoekers kunnen dan ook de overige vertrekken in het kasteel bezichtigen. Na een telefoontje aan Carole Vos via 06-49264784 bent u van harte welkom.