Care Inn

Kampioenen bij rugby Oysters Oisterwijk


Wat een weekend! De Cubs en Oysters II werden kampioen.

De Cubs hadden de aftrap, en daarvan leest u een prachtig uitgebreid verslag van Thije Brandwijk:

De cubs werden kampioen (Bron: Oysters.nl

Het was een erg vroege ochtend. Want we moesten om 7:30 al klaar staan bij de oysters voor het vertrek van de bus. Opstaan, tanden poetsen, omkleden, tas in pakken en iets eten. Want met een lege maag ga je niet lekker een wedstrijd in. Dan naar de club toe en wachten op de bus. Iedereen komt langzaam aan en als iedereen er is zijn we klaar voor vertrek. We stappen in de bus en claimen meteen een plekje helemaal achter in de bus. Na een tijdje wachten gaan we eindelijk weg. Er word veel gegrapt en ook veel gegamed. We krijgen wat te eten en wat te drinken.

Na 2 uur rijden zijn we er eindelijk. We zien een mooie sloot en vragen onze trainers of ze daar in zouden springen als we zouden winnen. we zijn eindelijk klaar met de lange rit en gaan uit de bus. Even rekken en strekken en we gaan naar de kleedkamer toe. We kleden om en staan na een tijdje op het veld. Even een uurtje warming up en een openingsspeech in de kleedkamer en we zijn er klaar voor. De spanning loopt erg hoog op bij het hele team. Wij waren eindelijk begonnen. Bijna meteen viel de eerste try al van de oysters en de spanning was al een beetje gedaald. Een kick tussen de palen en het staat meteen 0-7. Wij ontvingen de bal en na een iets langere tijd werd de 2e try al gedrukt door de oysters. Een kick tussen de palen is wat we nodig hebben. Maar de try was aan de zijkant van het veld gedrukt, dus de kick zal lastig worden. Maar hij komt er toch netjes tussen. 0-14 en de spanning is al bijna helemaal gezakt. Maar de tegenstander weet terug te komen naar 7-14. De spanning stijgt.

Niet alleen bij de spelers maar ook bij het publiek. Maar we wisten ons hoofd koel te houden en scoorden nog een try. Na een kick tussen de palen was het 7-21. De spanning is weer gedaald maar stijgt meteen na 2 try’s van de tegenstander. 21-21. Het thuispubliek begint weer luider te worden en het clusterteam aan te moedigen. Na een try van de oysters werd het 21-28 en daarna meteen 21-35. Maar de tegenstander komt terug met 28-35 maar de oysters scoren meteen weer terug met 28-42. Verdedigen tot de tijd op is en de bal buiten kicken. De wedstrijd is klaar en de ref fluit af. De vreugde springt eruit en iedereen begint te juichen: we zijn kampioen!

Na een poortje en een kleine toespraak was het tijd om de beker in ontvangst te nemen en wat was hij mooi. We gingen naar de kleedkamer toe om de box te halen met harde muziek en we liepen naar een kanaal toe om er in te springen. We tellen af en iedereen springt erin zelfs de trainers gaan mee. We lopen terug naar de kleedkamer. Douchen even en kleden om. We kregen een broodje hamburger van de club en dan gaan we maar weer.

Dat hele eind terug naar Oisterwijk. Maar de sfeer zit er lekker in. De box speelt hele luide muziek en we zingen lekker mee met allerlei nummers zoals we are the champions. We krijgen weer wat te drinken en een chipje en we komen na een stop bij het gemeentehuis terug op de club. Even iedereen bedanken en dan weer lekker naar huis. Maar dan wel als kampioen.

Bedankt team voor deze mooie prestatie, bedankt Nicky, Axel en Saskia voor het hele seizoen en bedankt publiek en ouders die ons uit en thuis hebben aangemoedigd.

De Junioren aan de bal… (Bron: Oysters.nl)

Junioren

De Junioren liepen zich stuk op een erg sterk Bulldogs uit Almere. De wedstrijd was lang superspannend en 15 minuten voor tijd was niet te vertellen wie de wedstrijd ging winnen. Op het laatst viel het kwartje in de richting van de Bulldogs. Een prachtige finale met sportief spel en keihard werken.

Oysters I

Net na de finale van de Junioren trad Oysters 1 aan tegen URC, op veld B. Door de niet aflatende stroom spelers bij de Utrechters en de vele teams die van 2 velden gebruik maken was het hoofdveld min of meer “op” en werd uitgeweken naar het tweede veld. Beetje smaller, beetje kleiner, nét Ereklasse waardig. De eerste 40 minuten voerde het team van Johan een ware rugbyshow op. De ene try nog mooier dan de andere. En bijna alles lukte. Kickjes, passes, een onmogelijke bal binnenhouden die over 7 schijven tot try werd gepromoveerd. Bij de rust was de wedstrijd gespeeld.

Daarna een wat rommelig beeld, veel wissels, wat extra rust voor sommige jongens en de terugkeer van Ralf Steenbakker die vooral verdedigend zijn mannetje stond. Brancard op het veld voor een speler van URC, vertraging. Kortom de wedstrijd werd een vrij simpele overwinning. 17-59.

Oysters II

Oysters II vertrok op zondag met een vol wedstrijdformulier richting USRS dat op het veld van de Stichtse Rugby Club in de Bilt speelde. Het werd een warm middagje, niet in de laatste plaats door de zonnige temperaturen. USRS – op sommige plaatsen reglementair versterkt met enkele spelers van het eerste team had zich voorgenomen het kampioenschap van Oysters II minstens een week uit te stellen.

Daar leek het ook in te slagen want het spel van de studenten was vaak feller dan dat van de Oysters. In het tweede bedrijf knokte de mannen van Logan Maxwell zich terug in de wedstrijd en met nog 2 minuten op de klok drukte Patrick van Maren de Kampioenstry! Eindstand 19-24.