carnaval 2023

Inge van Beers is Raadslid van de week


Oisterwijks raadslid Inge van Beers (AB) is deze week het raadslid van de week bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Inge van Beers

‘Ik luister naar de inwoners, ontdek wat er speelt in de samenleving, en spring daarop in door actuele onderwerpen bespreekbaar te maken bij de raad en het college,’ aldus Van Beers over hoe zij haar raadswerk uitvoert. Verder merkt ze op dat de raad in de praktijk niet altijd als hoogste orgaan wordt ervaren: ‘In de praktijk zie ik te vaak een gemeenteraad die de agenda van het college volgt… … De gemeenteraad zou meer moeten doen waar ze voor gekozen zijn; namelijk het maken van keuzes voor de samenleving. Niet het ja-en-nee-zeggen wat de laatste jaren gebeurt.’

Complimenten zijn er voor het werk van de griffie, en ze is tevreden over de burgemeester als voorzitter van de raad. Vooral roept ze op te luisteren naar de ‘gewone man’, waarbij die ‘man’ spreekwoordelijk gezien moet worden, want volgens Van Beers mag er in en richting de raad liefst ook vaker een vrouw of iemand met een migratieachtergrond zijn die inspreekt en meepraat.

Lees hier het volledige interview