bosch car service

Het KVL Velleke: Kinderreisje


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Stap in voor een leuke KVL kinderdag! (Bron: Velleke 1976)

Het kon niet op: met de bus naar Slagharen, entree en consumpties inbegrepen! Alle kinderen tussen de 3 en 13 mochten gratis mee en ook ouders als begeleiding waren welkom om in te stappen. De KVL organiseerde voor de kinderen van de medewerkers mooie reizen naar leuke plekken in Nederland. Plekken waar men zeker in die tijd niet ‘als vanzelf’ naartoe ging. Ponypark Slagharen was in 1976 aan de beurt. Zo stond niet alleen de gezondheid van de medewerkers en hun familie hoog in de aandacht, maar ook het groepsvermaak.

Democratie

Ook goed zorgt de KVL voor haar medewerkers, met fris gekoeld drinkwater, uit waterkoelers op diverse afdelingen. Het is ook een beetje eigen belang, want het voorkomt het continue laten lopen van de kranen, hetgeen tot heden de manier was om enigszins koel water te kunnen drinken. Dat er tegenover de goede zorgen en salarisbetaling ook iets werd verwacht, blijkt uit een uitgebreid schrijven over ‘eigen verantwoordelijkheid’. De directie van de KVL is gestopt met boetes, maar roept medewerkers op die van hun administratie ‘een ratjetoe maken’ daar zelf beter op te letten,  vooral ook niet te smokkelen met werktijden of ‘op andere wijze nogal wat tijd verdoen’.  Het is duidelijk een oproep om het gevoel van een gezamenlijke verantwoording naar een goede productie te bevorderen.

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities