ondernemers

Het KVL Velleke: Extra treinen ingezet


Wekelijks publiceren wij een anekdote uit de Velleke’s, het informatieblad van en voor medewerkers van de KVL van 1975 tot en met 1993. Ze zijn zorgvuldig bewaard door voormalig medewerker Bep van den Berk en geschonken aan de Collectie van Ad Wolfs adr. Zn. Stichting behoud cultureel en industrieel erfgoed Moergestel.

Slagharen anno 1976 (Bron: Velleke 203)

Het Koningspaar, voor de Libelle zomerweek, en zo blijkt ook voor het KVL uitje werden extra treinen ingezet! Met de speciaal voor de KVL verzorgde extra trein vanuit Oisterwijk naar Hoogeveen, alwaar meerdere bussen het personeel en hun kinderen vervoeren naar Shetland Ponypark Slagharen.

Roken tijdens het eten

Roken was toen niet zoals nu; bij een van de feestelijkheden ‘ter ere aan de vakantie’ werd een Chinese maaltijd aangeboden, met bier dat ‘rijkelijk zal vloeien’, en na afloop koffie met broodjes ‘aan degenen die na dit bier angstverschijnselen voor hun echtgenotes vertonen’. Van enig emancipatie of genderneutraliteit was toen nog niet veel merkbaar. En zeker zo bijzonder, is dat er tijdens de maaltijd ‘rookartikelen ter beschikking worden gesteld’. Het was destijds heel normaal, om op feesten de sigaren en sigaretten voor het pakken op tafel te zetten…

U leest over vervlogen tijden, in de KVL Velleke’s uit 1976.

Klik en lees hier dit Velleke

Klik hier en lees eerdere edities