genieten

Gemeentelijke energierekening verdubbelt naar 1,1 miljoen


In reactie op vragen van D66 in Oisterwijk, laat Gemeente Oisterwijk weten dat de energierekening naar verwachting verdubbelt van 560.000 naar 1,1 miljoen euro.

Wethouder Eric Logister toonde vorig jaar over de groene daken van het gemeentehuis: goed voor isolatie, water vast houden en hittebestrijding (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Vanwege de toenemende kosten aan energie zal ook de gemeente haar broekriem moeten aantrekken. Het gaat om energie welke nodig is voor gebouwen en openbare verlichting. Het college (burgemeester en wethouders) laat weten dat ook de ambtenaren de thermostaat op hun kantoren naar 19 graden hebben gezet, en de airco’s in de zomer wat minder hard gaan draaien. Het kantoor zal op vrijdag gedeeltelijk worden gesloten (blijft open voor inwoners), waardoor eveneens energie kan worden bespaard. Dit alles zover dit de gezondheid en het welzijn van medewerkers niet schaadt.

In het openbaar gaat de gemeente kijken welke verlichting onnodig is, en sierverlichting zoals aanstraalverlichting op gebouwen wordt eerder of helemaal uitgezet. Ook gaat het college in gesprek met huurders en gebruikers van gemeentelijk vastgoed om hen te stimuleren soortgelijke maatregelen te nemen. Tot slot gaat de gemeente kijken of de bestaande aandacht en informatie voor energiebesparende maatregelen, subsidies en het energieloket meer compleet en beter vindbaar gemaakt kunnen worden voor onze inwoners en ondernemers.