vacature

Gemeente Oisterwijk draagt AED over aan Heartsafe


Vanaf deze week beheert de stichting Oisterwijk Heartsafe ook de Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s) van de gemeente Oisterwijk.

Wethouder Dion Dankers draagt de AED’s van de gemeente over aan Heartsafe.

Wethouder Dion Dankers deed de ‘overdracht’: “Ik ben blij dat we met de stichting goede afspraken hebben over het beheer van de AED’s. Zo weten we zeker dat het beheer en onderhoud goed gebeurt. Deze vrijwillige professionals zetten zich in voor de gezondheid van onze inwoners en bezoekers. Met het dekkende AED-netwerk kan binnen onze woonkernen binnen 6 minuten na alarmering een vrijwilliger met AED ter plekke zijn. De eerste 6 minuten zijn cruciaal voor de grootste overlevingskans. Fijn dat dit ook in onze gemeente zo goed geregeld is.”

Op meerdere plekken in Oisterwijk hangen AED units aan de buitenmuur, bereikbaar voor hulpverleners wanneer nodig (Bron: Oisterwijk Heartsafe)

Oisterwijk was een van de eerste gemeenten in Nederland die Heartsafe is verklaard. Heartsafe betekent dat er een dekkend netwerk van AED’s is, die op bereikbare plaatsen hangen en zijn aangesloten op het HartslagNu alarmeringssysteem. Met voldoende vrijwilligers die kunnen worden ingeschakeld als er ergens in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom iemand een hartstilstand krijgt. Heartsafe betekent dat binnen de woonkern binnen 6 minuten na alarmering een AED met vrijwilliger ter plekke moet zijn. In Oisterwijk wijst de praktijk uit dat vaak al binnen 4 à 5 minuten iemand aanwezig is. Bijzonder is de Oisterwijkse situatie ook omdat er zoveel AED’s 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk zijn.

Meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kan via Oisterwijkheartsafe.nl

DTZ logo low