The Make

Ga Je Jouw Eerste Tatoeage Zetten? Stel Jezelf Deze Vragen *


Als je overweegt een tatoeage te laten zetten, en je hebt er nog nooit een gehad, dan is dat een grote beslissing in je leven. Iemand die al een paar tatoeages heeft, zal misschien met minder vrees ervoor kiezen zijn collectie aan te vullen, omdat hij ervaring heeft en weet waarnaar hij op zoek is. Zelfs als je overtuigd bent van je tatoeage, stel jezelf dan deze belangrijke vragen voordat je een afspraak maakt bij de tattoo shop.

Heb Je Het Juiste Ontwerp Gekozen?

Allereerst is het van groot belang dat je een tatoeage-ontwerp hebt gekozen dat je de rest van je leven elke dag met plezier op je lichaam zult zien. Natuurlijk, laserverwijdering is een mogelijkheid, maar waarom al dat geld uitgeven aan iets alleen maar om het te laten verwijderen omdat je er nooit echt van hield? Als je eenmaal een duidelijk idee hebt van de tatoeage die je wilt, houd je er dan ongeveer zes maanden mee bezig voordat je een tatoeëerder zoekt en verder gaat met het proces.

Kun Je Omgaan met de Mogelijke Pijn?

Afhankelijk van wie je het vraagt, kan een tatoeage een complete lijdensweg zijn of aanvoelen als nauwelijks een schrammetje. Je eigen pijntolerantie en de plaats waar je de tatoeage wilt zetten, zijn van invloed op hoeveel ongemak je van het proces kunt verwachten. Tatoeëerders raden geen verdovende crème aan, omdat dit de plaatsing van de inkt onder de huid kan beïnvloeden en het uiteindelijke tatoeageontwerp kan verstoren. Dit betekent dat je voorbereid moet zijn op de kans dat het pijn zal doen en dat je moet beslissen of je al dan niet bereid bent de pijn te verdragen voor het eindresultaat.

Vertrouw Je Jouw tatoeëerder?

Het is belangrijk dat je de artiest vertrouwt die jouw ingreep zal uitvoeren. Als je je niet veilig voelt of als er niet naar je geluisterd wordt, kun je weglopen. Het is niet onbeleefd om te controleren of ze een veilige tatoeëermachine en het juiste type inkt gebruiken voordat je ze laat beginnen. Je huid moet zorgvuldig worden behandeld en de kans op infectie moet zo klein mogelijk worden gehouden.

Weet Je Zeker dat Je het Nog Jaren Leuk Zult Vinden?

Hoe mooi je het idee van je tatoeage nu ook vindt, als je er na een paar jaar ongelukkig mee wordt, is dat geen goed gevoel. Als je het moeilijk vindt om je voor te stellen dat je de stijl en het ontwerp in de toekomst zou kunnen waarderen, is het misschien niet de juiste tatoeage voor jou. Net zoals je kledingstijl en je kapsel met de jaren veranderen, kan je smaak in tatoeages veranderen. Voor een eerste tatoeage, vermijd het volgen van tatoeage trends en kies iets meer betekenisvol en persoonlijk voor jou.

Zal het Je Leven Moeilijker Maken?

Wat is je baan en levensstijl? Op sommige werkplekken worden zichtbare tatoeages ontmoedigd, en het kan moeilijker zijn een baan in bepaalde vakgebieden te vinden als je tatoeages hebt die niet door kleding kunnen worden verborgen. Gelukkig komt er geleidelijk verandering in deze houding, maar totdat niemand zich meer bekommert om wat andere mensen op hun huid zetten, zou je er eens over na kunnen denken of de keuze en plaatsing van je tatoeage je beroepsleven zou kunnen beïnvloeden.

Past Het Bij Jouw Stijl?

Een goede manier om ervoor te zorgen dat je tatoeage niet afgezaagd raakt naarmate je ouder wordt, is door hem te integreren in je persoonlijke stijl. Voor je allereerste tatoeage kun je overwegen om hem zelf te ontwerpen of met de hulp van je tatoeëerder om iets te creëren dat maximaal persoonlijk en op jou afgestemd is. Op die manier is de kans kleiner dat je er in de toekomst niet meer van houdt.

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer