genieten

Fantastische Benjamindag op Moederdag bij Oisterwijkse Oysters


De laatste loodjes voor Senioren Oysters, en een mooie Moederdag voor de jeugd.

Een mooie Benjamindag (Bron: Oysters)

Van de 39ste editie van Benjamindag in Oisterwijk ontvingen wij alleen positieve geluiden. De organisatie was strak, en de gezichten van de meer dan 250 spelertjes waren blij. Het werd een prachtig dagje met clubs uit Nijmegen, Breda, Den Haag, Tilburg, Wassenaar, Den Bosch en Oisterwijk. Het weer was heerlijk en achteraf gingen de Wassenaar Warriors met de prijzen aan de haal.

Op zaterdag 7 mei werd voorzichtig weer een start gemaakt met het Blue Old Oysters Tournament. De laatste editie in 2017 stierf een stille dood maar door enkele fanatiekelingen binnen de sport in Nederland worden nu bij diverse rugbyclubs veteranentoernooitjes gehouden. Voor de Oysters betekende dat “aanhaken”, en de eerste editie na 5 jaar pauze geeft vertrouwen voor de toekomst.

In Boxtel ontving Oysters III een sterk team van RC Tilburg. Het was een hele spannende wedstrijd die pas laat in de tweede helft beslist werd. De Oysters wonnen met 34-31 en houden hoop op hun kampioenschap. Wie een kijkje neemt op de ranglijsten van de seniorenteams, duizelt het voor de ogen. Alle teams maken kans op een kampioenschap. Voor een film van deze heroïsche strijd zie onder.

Aanstaand weekeind spelen de Cubs en Junioren om het algehele landskampioenschap van de Bowl Competitie. In beide gevallen een uitwedstrijd. Zou mooi zijn om daar ook nog een feestje uit te halen.