ondernemers

De 5 leukste zomerse sportevenementen in Noord-Brabant *


Nu we weer kunnen genieten van het lekkere weer van de lente en zomer, gaan we massaal naar buiten. Ben je het sportieve type? Dan kun je in deze periode je hart ophalen in deze regio. Er staan namelijk tal van sportieve activiteiten op de planning. De volgende 5 zijn leuk, zomers en sportief!

  1. Wekelijkse parkrun in Eindhoven

Parkrun is de afgelopen periode erg populair geworden in al 22 verschillende landen, waaronder Nederland. Bij zo’n parkrun kun je wekelijks 5 kilometer lopen of rennen, waarbij de tijd wordt opgenomen. Het is een laagdrempelig rondje: iedereen is welkom. Of je nu oud bent of jong, volwassen of kind, of je nu wilt rennen samen met je hond, of gewoon rustig wilt wandelen achter de buggy: het kan allemaal Bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven vindt wekelijks de momenteel enige parkrun van Noord-Brabant plaats. Je kunt je hiervoor gratis registreren. Door die registratie ontvang je een persoonlijke barcode die je voor elke parkrun (wereldwijd!) kunt gebruiken. Wedden dat jij binnenkort ook fan bent? Wedden kun je trouwens ook met een BetCity bonus code 2022, waarmee je een welkomstbonus van 20 euro ontvangt voor sportweddenschappen. Dus wie weet word je daar ook fan van!

  1. De provincie door op de SUP

Wil je actief genieten van alle mooie natuur die onze regio biedt? Ga dan mee op Sunset SUPtocht! Dit kan op allerlei locaties in de provincie. Stap bijvoorbeeld op 2 juni bij Heeswijk-Dinther op de SUP. Je supt da van Kasteel Heeswijk via het dynamische Beekdal naar Den Dungen. Vertrekken kan tussen 19.00 en 19.30 uur en de toch duurt zo’n twee uur. Vooraf krijg je nog een instructie, als dat nodig is. Daarna kun je zelfstandig het water op. In je eentje, of gezellig met je familie of een vriendengroep. Je zult merken dat suppen niet alleen sportief is, maar ook heel ontspannend. Je stapt als herboren weer aan wal!

  1. Doe mee aan de Roparun

Op zondag 5 juni vindt rond Aarle-Rixtel een Roparun plaats. Zo’n Roparun is een estafetteloop, die wordt gelopen om geldt op te halen voor belangrijke projecten. Er worden bijvoorbeeld Roparuns gehouden om geld in te zamelen voor inloophuizen, of voor vakantie voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Door mee te doen aan zo’n run loop je dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Wat is er nu mooier dan dat? Doe je met jouw team ook mee op 5 juni, of anders op een andere datum en locatie? Via de website van Roparun kun je alle informatie hierover terugvinden.

  1. Actief met de hele familie

Ook in Oisterwijk zelf is er op sportief gebied van alles te doen. De Tough Ten Miles – Farmers Fun & Reinders Family Run is al sinds 2013 een begrip in de regio. De run bestaat uit een uitdagend parcours van minimaal 10 kilometer. Doordat de moeilijkheidsgraad flexibel is, is de ronde leuk voor zowel ervaren als beginnende obstacle runners. Die worden trouwens, heel toepasselijk, de rough cookies en de tough cookies genoemd.

  1. Sportief op het strand

Beachvolleybal mag in een sportieve zomer natuurlijk niet ontbreken. Dan kun je op 25 en 26 juni je hart ophalen bij het Beachevent Laarbeek. En beachvolleybal is natuurlijk hard werken, maar er is daarnaast meer dan genoeg mogelijkheid om te ontspannen. Geniet na het spelen op het terras, van lekkere koude drankjes en hapjes. Of je nu een ervaren of beginnend beachvolleyballer bent: je bent van harte welkom!

* Uitleg over de ster in de titel en de ‘pen met munten’ leest u in onze Disclaimer