ondernemers

Dames Trinitas Oisterwijk op weg naar kampioenschap

De dames van Trinitas hebben zaterdag een reuzenstap gezet richting het felbegeerde kampioenschap. Vooraf leek het een lastige wedstrijd te worden op bezoek bij BLC wat bij een overwinning op drie punten kon komen

Op een veld wat meer leek op een hondenuitlaatveldje dan op een lekkere voetbalmat kwam Trinitas weifelend uit de startblokken. De ploeg van Manon Rozen had slecht geslapen van de zenuwen en oogde onzeker. BLC hinkte ook op twee gedachten, vol gas vanaf het begin of afwachten wat de koploper in petto had. De rekening werd vlak voor de thee door Filippine van de Langerijt gepresenteerd. Ze werd goed weggestoken door Alexandra Minke en ronde koelbloedig af.

De tweede helft ging BLC over op een andere tactiek en gaf vol gas. Trinitas kwam verschillende keer goed weg en had de hulp van paal en lat nodig om op voorsprong te blijven. Daarnaast was doelvrouw Esma Goedhart in uitstekende vorm, met een aantal fantastische reddingen hield ze haar hok schoon en behoede haar ploeg voor de gelijkmaker. Net toen iedereen dacht dat Trinitas ging capituleren sloegen onze blauwhemden vanuit de counter toe. Safae Hamaras kon na een fraaie een-twee op de Bossche doelvrouw afgaan en schoot fraai de 0-2 op het scorebord.

Trinitas dacht de buit binnen te hebben, BLC vlak voor tijd de 1-2 zodat er nog een paar spannende minuten over waren. De scheidsrechter trok echter tien minuten blessuretijd bij, zodat het nog alle hens aan dek was voor de Oisterwijkse dames. Uiteindelijk moest de scheidsrechter toch wel een keer affluiten en werd de overwinning luid bejubeld door de dames van Trinitas.

Kampioensfeest
Maak uw agenda volgende week zaterdag leeg: Trinitas VR1 mag bij een overwinning de kampioensvlag in top gaan hijsen. En ook Trinitas Heren II lonkt die dag naar een kampioensplek. Kom de dames naar de titel schreeuwen, en vier na afloop feest vanaf 16.30 uur. Het zal daarna naar verwachting nog lang onrustig zijn in Oisterwijk…