vacature

Chloorbaden Staalbergven blijven voorlopig dicht


Staalbergven opent tijdelijk alleen ven voor toegangsprijs van € 1,-

De gemeente Oisterwijk en Natuurmonumenten hebben besloten om vanaf 14 mei 2022 alleen het ven van openluchtzwembad Staalbergven open te stellen. De chloorbaden blijven voorlopig dicht. Aanleiding voor dit besluit is een verhoogde waarde van chloride in de grond, die ongeveer drie weken terug werd geconstateerd. Dit bleek uit grondwater metingen. Voor zowel de gemeente als Natuurmonumenten is dit niet wenselijk. Daarom vindt er nader onderzoek plaats.

Toegang voor € 1,-

Een historisch plaatje: Plezier alom in het in 1969 gloednieuwe buitenbad van het Staalbergven
(Fragment uit de film van Peter van Hout)

Bezoekers betalen een symbolisch bedrag van € 1,-. Zij kunnen gebruik maken van het ven totdat besloten is dat de chloorbaden weer open mogen. Hierdoor hebben bezoekers toch de mogelijkheid om buiten te zwemmen en te recreëren bij Staalbergven. Er wordt een maximum gesteld aan het aantal bezoekers per dag om de waterkwaliteit op peil te houden. Toegangstickets zijn voorlopig alleen te koop bij de kassa van Staalbergven. Staalbergven opent – zoals voorgaande jaren – bij een temperatuur van 20 graden of hoger.

Huurovereenkomst
De gemeente Oisterwijk huurt Staalbergven van Natuurmonumenten. De huurovereenkomst tussen de gemeente en Natuurmonumenten eindigde per 1 mei 2022. De partijen zijn in overleg over een nieuwe huurovereenkomst. In afwachting van het nader onderzoek is afgesproken om de lopende huurovereenkomst opnieuw tijdelijk te verlengen.