bosch car service

Burgemeester Oisterwijk ontvangt ambassadeur Azerbeidzjan met medaille voor Mamed Mamedov


De dochter van wijlen verzetsstrijder Mamed Mamedov heeft zondag voor haar vader een medaille ontvangen, namens de president van Azerbeidzjan.

De ambassadeur uit Azerbeidzjan, dochter van Mamed Mamedov en burgemeester Hans Janssen voor de vlag van Azerbeidzjan (Bron: Fikrat Akhundov – Twitter).

Fikrat Akhundov, de ambassadeur voor Azerbeidzjan in Nederland, overhandigde de medaille zondag in het bijzijn van burgemeester Hans Janssen tijdens een feestelijke samenkomst op het terras van een lokale horecagelegenheid. ‘Het was mij vandaag een genoegen om de stad Oisterwijk opnieuw te bezoeken en een ontmoeting te hebben met de burgemeester, de heer Janssen, evenals de familie van de held van WO II Mamed Mamedov (Medo) en om zijn dochter de door de president toegekende medaille te overhandigen van Dhr. Ilham Aliyev.’

Mamed Mamedov belandde als krijgsgevangene van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog in Oisterwijk en heeft veel goeds gedaan voor onze samenleving.

Ambassadeur en burgemeester ontmoeten elkaar in Oisterwijk (Bron: Fikrat Akhundov – Twitter).

Omstreden

Het regiem van het land Azerbeidzjan is in Nederland omstreden, vanwege een slechte reputatie op gebied van mensenrechten en vrije democratie. Daarmee staan ook ontmoetingen en contacten politiek ter discussie die de Oisterwijkse burgemeester namens onze gemeenschap heeft heeft met vertegenwoordigers van dat land.

Vorig jaar kwam burgemeester Janssen, na kritiek op zijn felicitaties aan de regering van Azerbeidzjan vanwege de landelijke viering van de ‘Dag van de Republiek’, met de mededeling dat die banden er wel zijn met de dorpsgemeenschap van Mungali, het geboortedorp van Mamedov, maar niet met het land.

Zo nu blijkt is er  een ontmoeting geweest met een vertegenwoordiger en namens de president van dat land, waar Gemeente Oisterwijk vooralsnog geen ruchtbaarheid aan heeft gegeven.