ondernemers

Boek over familie Scheffers nu 350 jaar in Oisterwijk


Donderdag 19 mei is het precies 350 jaar geleden dat Willem Scheffers in het huwelijk trad met de Oisterwijkse Lammertje van Bocxtel.

Op de foto Janus en Mina Scheffers-van den Nieuwelaar met hun kinderen Bart (Ben), Miet, Anna, Kees, Tina en Pieta voor hun boerderij Oliviersweg 1 die al vijf generaties eigendom van de familie Scheffers is. (Bron: Frank Scheffers)

1672 was een rampjaar voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Ze werden aangevallen door Frankrijk, Engeland en de aartsbisdommen Keulen en Münster. Voor de familie Scheffers was het geen rampjaar want dit huwelijk was het allereerste begin van de Nederlandse tak van de familie Scheffers. Willem was geboren in Duitsland in het dorpje Kirchherten, 121 kilometer van Oisterwijk tussen de Limburgse grens en Keulen. Hij was van beroep radenmaker en ging wonen in een huis afkomstig van zijn schoonfamilie in het buurtschap Kerkhoven bij Oisterwijk. Daar woont de familie nog steeds, op een paar honderd meter afstand van waar vroeger het stamhuis stond. Andere takken vestigden zich in Vught/Helvoirt/Haaren, Helmond/Eindhoven en Waalwijk/Uden.

Voor wie geïnteresseerd is in de familiegeschiedenis van de familie Scheffers zal er omstreeks september van dit jaar een boek verschijnen over deze familie. In het boek de complete stamboom, en ook de familieverhalen, anekdotes en veel illustraties.