ondernemers

Bloedstollende eindfase competitie voor Trinitas Oisterwijk

Twee weken terug stond Trinitas na een nederlaag tegen TSV Gudok op een achterstand van acht punten. Niemand gaf nog een stuiver voor de kansen op een kampioenschap, na twee overwinningen van Trinitas staat de competitie echter volledig op zijn kop.

Trinitas speelde uit in Waspik (Bron: Trinitasoisterwijk.nl).

Op bezoek bij Waspik moest de ploeg van Pierre van Berkel een overwinning boeken en hopen op wat hulp om van de vierde plaats te komen. Alleen de hoogst geklasseerde periodekampioen speelt namelijk een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie. Waspik is echter een ploeg met mannetjesputters en een fanatieke aanhang achter de goal, tel daarbij op een erbarmelijk veld en je weet dat het niet makkelijk zal worden.

Onze blauwhemden die in rood gestoken waren deze wedstrijd werden echter na vijf minuten geholpen door een keepersfout. In een luchtduel liet de doelman los en deed het voorkomen dat hij gehinderd werd, scheidsrechter Jansen die overigens prima floot trapte er echter niet in. Philip Overeem stond vervolgens op de goede plaats en prikte de 0-1 binnen.

Lang kon Trinitas niet genieten van de voorsprong want drie minuten later stond het al weer gelijk. Luuk Molenschot zag een voorzet tot zijn eigen verbazing achter Ramon Doomen verdwijnen 1-1. Veel meer gebeurde er daarna niet meer tot de rust.

Omdat Trinitas een half uur later had afgetrapt door het kampioenschap van het tweede werd duidelijk dat alle concurrenten op puntverlies stonden in hun slotfases. Hierdoor kon Trinitas hele goede zaken gaan doen in de eindfase van de competitie. Binnen tien minuten had Trinitas orde op zaken gesteld, Philip Overeem was weer het goudhaantje en maakte overtuigend de 1-2.

Na de verkregen voorsprong hinkte Trinitas op twee gedachten. Blijven aanvallen of de voorsprong consolideren met het risico van een ‘ongelukje’ in de eigen zestien. Een tweetal ballen vielen verkeerd maar Ramon Doomen gaf geen krimp en hield zijn doel leeg. In de slotminuut besliste Philip Overeem vervolgens de wedstrijd definitief met zijn derde van de middag. Een prachtige counter werd onberispelijk afgerond en betekende de eerste hattrick in het eerste voor de jongeling.

Na de wedstrijd bleek dat alle concurrenten gelijk hadden gespeeld en Trinitas was gestegen naar de tweede plaats. Met drie punten achterstand op koploper zit de ploeg van Pierre van Berkel op het vinkentouw voor de titel. Het belooft een bloedstollende eindfase van de competitie te worden.