uitgelicht

Bijzondere gemeentelijke Parel voor directeur EKWC Oisterwijk


Burgemeester Hans Janssen heeft Ranti Tjan voor zijn inzet beloond met de Oisterwijkse Parel; een bijzondere waardering voor mensen die ‘een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de promotie van Oisterwijk als dé Parel van Brabant.’ Ranti werd hiermee zondagmiddag verrast tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het EKWC.

 

Ranti Tjan (rechts) ontvangt de ambassadeur van Zuid Korea en de president van the Korean Ceramic Foundation bij de opening van een bijzondere tentoonstelling (Foto: Joris van der Pijll).

Van 2010 tot en met mei 2022 heeft hij zich ingezet als directeur van het EKWC en daarmee – zo waardeerde de burgemeester zijn werk – bijgedragen aan de promotie van de gemeente Oisterwijk als de Parel in ‘t groen. Na een verhuizing van het EKWC in 2015 naar Oisterwijk, is het EKWC in formaat en activiteiten verdubbeld met aandacht voor internationalisering, publiek en hoger onderwijs. Dit heeft bijgedragen aan de promotie van Oisterwijk door de komst van bezoekers en kunstenaars. Onder zijn leiderschap is veel aandacht besteed aan digitale technieken en de uitbreiding van diversiteit van deelnemers. Daarnaast heeft hij het EKWC internationaal gepositioneerd als een van de beste residenties ter wereld.

De Parel is een gemeentelijke onderscheiding voor mensen, instellingen of verenigingen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de Oisterwijkse gemeenschap, met bij de Parel specifiek de promotie van Oisterwijk buiten de gemeentegrenzen. Het komt niet vaak voor dat deze wordt uitgereikt.

Bekijk hier foto’s van de uitreiking (klik!)

Bekijk hier foto’s van de rondleiding (klik!)

Ranti Tjan met de Oisterwijkse Parel (Foto: Inpetto – Chris van den Bijgaart)